30 Ιουλίου 2017

Α. Γεωργιάδης: Η εκ των υστέρων απολογία του κ. Τσίπρα δεν συγκινεί κανέναν

Την άποψη ότι «η κίνηση της κυβέρνησης να βγει στις αγορές έγινε για καθαρά πολιτικούς λόγους» εκφράζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι «όταν βγαίνεις στις αγορές μόνο και μόνο για παιχνίδια εντυπώσεων και όχι για λόγους ουσίας, τότε η αποτυχία είναι σχεδόν πάντα δεδομένη».


Ωστόσο, σχολιάζοντας τα γερμανικά και τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης που έκαναν λόγο για «πολύ συμβολικό βήμα τη σωστή χρονική στιγμή», ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «οι ξένοι, επειδή θέλουν να απαλλαγούν από την ανάγκη δανεισμού της Ελλάδας έχουν συμφέρον να παρουσιάζουν τα πράγματα διαφορετικά απ' ό,τι είναι στην πραγματικότητα».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, πάρα ταύτα, δηλώνει ότι «η επιτυχία θα κριθεί στη δεύτερη έξοδο στις αγορές» και σχολιάζει πως «εάν πετύχουμε χαμηλότερο επιτόκιο θα έχουμε κάνει ένα βήμα εμπρός».

Μιλώντας για την παραδοχή του πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του, ότι «έκανε λάθη», ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι «η εκ των υστέρων απολογία του κ. Τσίπρα δεν συγκινεί κανέναν» και εκφράζει την άποψη «ότι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις των κκ Τσίπρα και Βαρουφάκη για το ποιος έφταιξε περισσότερο δεν τους αθωώνουν».

Ερωτηθείς εάν «επιμένει στην τοποθέτησή του για Ειδικό Δικαστήριο» ο Άδωνις Γεωργιάδης περιορίστηκε να πει ότι «στην επόμενη Βουλή θα γίνει σίγουρα Εξεταστική Επιτροπή».

Για την απόφαση της κυβέρνησης «να καλύψει τα δικαστικά έξοδα του κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ» και γιατί δεν υπήρξε σχόλιο από τη ΝΔ, ο αντιπρόεδρος του κόμματος δηλώνει ότι «η ΝΔ έχει αποφασίσει να αφήσει τη Δικαιοσύνη να κρίνει ανεπηρέαστη αυτό το ζήτημα», ωστόσο εκφράζει την δική του άποψη ότι «δεν μπήκαμε στο μνημόνιο λόγω του κ. Γεωργίου».