10 Ιουλίου 2017

Βίντεο σοκ: Αστυνομικός ρίχνει γυναίκα στο έδαφος από την αναπηρική καρέκλα!

Το βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Facebook, προβάλλει μια αστυνομικό να σπρώχνει μια 35χρονη γυναίκα με σκλήρυνση κατά πλάκας από το αναπηρικό της καρότσι και εκείνη να πέφτει στο έδαφος

Ένα σοκαριστικό βίντεο έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, το οποίο προβάλλει σκηνές αστυνομικής βίας εναντίον ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Facebook, προβάλλει μια αστυνομικό να σπρώχνει μια 35χρονη γυναίκα με σκλήρυνση κατά πλάκας από το αναπηρικό της καρότσι και εκείνη να πέφτει στο έδαφος, όπου παρέμεινε αβοήθητη, καθώς κανείς από τους παρόντες αστυνομικούς δεν την βοήθησε.



Το περιστατικό διαδραματίστηκε την Παρασκευή έξω από το γραφείο του γερουσιαστή του Οχάιο Ρομπ Πόρτμαν, όπου περίπου 40 άτομα από τον οργανισμό ADAPT, που υποστηρίζει τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ζήτησαν από τον γερουσιαστή να μην υποστηρίξει οποιαδήποτε νομοθεσία, η οποία θα περικόψει την ιατρική τους περίθαλψη.

Όπως εξήγησε το μέλος του ADAPT, Μπρους Ντάρλίνγκ, κάποια στιγμή επικράτησε χάος στο χώρο με τις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιούν υπερβολική βία προκειμένου να απομακρύνουν τους διαμαρτυρόμενους από το γραφείο του γερουσιαστή και το κτίριο γενικότερα. Ο ίδιος αποκάλυψε πως: «Ήταν βάρβαρο. Δεν γινόταν να συνεργαστείς μαζί τους. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε αλλά εκείνοι απλά αποφάσισαν να το δραματοποιήσουν και να μας πετάξουν έξω στην κυριολεξία». Όπως προκύπτει και από μαρτυρίες άλλων παρευρισκομένων, οι αστυνομικοί πετούσαν τους ανθρώπους έξω από το κτίριο «σαν να πετούν κούκλες».


Από την πλευρά του γερουσιαστή Πόρτμαν, η εκπρόσωπος του ισχυρίστηκε πως κάλεσαν την αστυνομία όταν οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να παρεμποδίζουν την είσοδο των ενοίκων του κτιρίου. Η αστυνομία, μάλιστα, συνέλαβε 16 άτομα, ενώ ισχυρίστηκε πως τα άτομα που διαμαρτύρονταν, εμπόδιζαν τις εξόδους κινδύνου, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να φτάσουν σε ένα άτομο που ένιωσε πόνους στο στήθος. Μάλιστα, ο υπαστυνόμος Νταν Χάργκους, σχολίασε πως: «Αν η αστυνομία σου ζητά να φύγεις και εμποδίζεις το δρόμο είτε για φωτιά είτε για ιατρική φροντίδα, τότε αν πρέπει να σε ρίξουμε από την αναπηρική καρέκλα, θα το κάνουμε».