20 Ιουλίου 2017

ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ! Λερναία ύδρα η διαφθορά στο Δημόσιο-Ακραίες περιπτώσεις παραβατικότητας

Λερναία ύδρα η διαφθορά στο Δημόσιο, με τον κίνδυνο παραγραφής χιλιάδων υποθέσεων επιόρκων προ των πυλών, καθώς τα υπηρεσιακά πειθαρχικά συμβούλια προχωρούν με ρυθμούς χελώνας. Το STAR παρουσιάζει ορισμένες κακουργηματικές περιπτώσεις που αναμένεται να βρίσκονται πολύ ψηλά στην έκθεση της γενικής επιθεωρητού δημόσιας διοίκησης που θα δημοσιοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.


Καθηγητής πληροφορικής σε λύκειο, βιντεοσκοπούσε κρυφά αμέριμνες μαθήτριες στην τάξη, καθώς και στην τουαλέτα των κοριτσιών. Μάλιστα κάποια βίντεο ανέβαζε σε ροζ ιστοσελίδες. Μια 15χρονη μαθήτριά του όμως την εκβίαζε, με αποτέλεσμα να καταφέρει να ασελγήσει μαζί της, κατ' επανάληψη, πριν αυτή ανοίξει το στόμα της, κι ο εκπαιδευτικός συλληφθεί.

Αστυνομικός τη μέρα, γινόταν νονός τη νύχτα, συμμετέχοντας σε δίκτυο εκβιαστών. Μάλιστα κατηγορείται για σωρεία απειλών, οπλοχρησία, ακόμη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σωφρονιστικός υπάλληλος διώκεται ως μεγαλέμπορος ναρκωτικών που προμήθευε φυλακισμένους με μεγάλες ποσότητες. Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ευθύνεται για το θάνατο κρατουμένου, αλλά και την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών σε άλλους έγκλειστους.

Δεν στηρίζουμε κανένα επίορκο δηλώνει η ΑΔΕΔΥ, αλλά εκφράζει επιφυλάξεις για δημιουργία κλίματος, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες του Δημοσίου.

Αν και όλοι διώκονται για κακουργήματα, ωστόσο δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί από το Δημόσιο. Βρίσκονται είτε σε υποχρεωτική αργία, και λαμβάνουν το 50 τοις εκατό των αποδοχών τους, είτε σε θέση ψυγείου, κι αμείβονται κανονικά. Διότι τα υπηρεσιακά συμβούλια, είτε δεν έχουν κρίνει πειθαρχικά τις υποθέσεις τους, προβάλλοντας ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια. Είτε βάζουν ποινές-χάδια.

Η γενική επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, από τις 1685 υποθέσεις διαφθοράς και κακοδιαχείρισης, που εξέτασε μέσα στο '16, έχει παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τις 1267.

Ανάμεσά τους θα καθίσουν στο σκαμνί:
-48 δήμαρχοι (δηλαδή περίπου ένας στους 6)

-315 άλλοι αυτοδιοικητικοί

-115 αστυνομικοί

-44 γιατροί του ΕΣΥ

-75 εκπαιδευτικοί

-6 διοικητές κι ένας γενικός γραμματέας φορέων του Δημοσίου