29 Ιουλίου 2017

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολιάζει την παρουσία του «γαλάζιου» Μπακογιάννη στο πλευρό του Τσίπρα που τόσο εξόργισε τους ΝΔίτες

«Είχαμε βγάλει ανακοίνωση, βουλευτές και κομματικά στελέχη (της ΝΔ) να μην συμμετέχουν (στο 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λαμία). Άλλος είναι ο θεσμικός ρόλος της αυτοδιοίκησης βέβαια» είπε στον Alpha 989 o αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης για την συμμετοχή του Κώστα Μπακογιάννη στο συνέδριο και συμπλήρωσε ότι «οι φιέστες αυτές δεν έχουν ουσιαστικό σημείο, είναι πρόχειρα οργανωμένες για να ενισχύσουν το αφήγημα της κυβέρνησης. Ο κόσμος το καταλαβαίνει».


Υποστήριξε ότι «όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν η κυβέρνηση από τα 10 να κάνει τα 2 αλλά δεν έκανε κανένα».

«Έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και τα ψηφίζει δυο δυο. Το υπερ-ταμείο θα το έχουμε για 98 χρόνια. Συμφώνησε για υψηλά πλεονάσματα ως το 2022 παρ’ ότι τα θεωρούσε «πνιγμό». Είναι δική της ευθύνη αποκλειστικά (της κυβέρνησης) η υπερ-φορολόγηση. Έχει απέχθεια και αλλεργία στις επενδύσεις, συζητάμε για επενδύσεις που είχαν ξεκινήσει από εμάς τους «τρισκατάρατους». Έχουν αποφασίσει οι άνθρωποι να πουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. Θα τους συνιστούσα να λένε λιγότερα, ένα «πολιτικό χαλινάρι». Όποιος κάνει λάθη, καλό είναι να τα παραδέχεται», πρόσθεσε.

Για την έξοδο στις αγορές είπε χαρακτηριστικά: «Δεν γυρνάνε ούτε καν στο 2014, τότε δεν είχαμε τα δυο μνημόνια στην πλάτη ούτε τα capital controls που είναι βαρίδι για την οικονομία. Πιστοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης».

Στην κατηγορία του πρωθυπουργού για τη ΝΔ ότι «ποντάρει στο μαύρο» απάντησε: «πραγματικά ευχόμαστε η χώρα να πάει καλά, κανένας δεν είναι ευτυχής να γίνεται κυβέρνηση πάνω σε αποκαϊδια, το αισθάνθηκα αυτό το 2012».

Έκανε λόγο για ένα «περίεργο αμάλγαμα της αριστεράς και της λαϊκίστικης δεξιάς, που οδηγεί την χώρα προς τα πίσω».

karfitsa.gr