16 Ιουλίου 2017

Το ποίημα του Ερντογάν για το πραξικόπημα-Συνεχίζει να τα βάζει με την Ελλάδα

Με τη σύλληψη 105 ατόμων «γιόρτασε» την επέτειο του πραξικοπήματος

15 Ιουλίου 2016: η μέρα που το πραξικόπημα πνίγηκε στο αίμα και η Τουρκία εισήλθε σε μια νέα ζοφερή περίοδο. Μέχρι και ποίημα έγραψε ο σουλτάνος για να ανυψώσει το εθνικό φρόνημα.


«Δεν θα πετύχετε, δεν θα πετύχετε

Δεν θα διχάσετε τον λαό μας, δεν θα τον διχάσετε

Δεν θα κατεβάσετε τη σημαία μας, δεν θα την κατεβάσετε

Τα παιδιά μας δεν θα τα κάνετε να σιωπήσουν

Ο λαός βγήκε στους δρόμους, αυτό τον θρύλο τον έγραψαν οι νεκροί ήρωες και μάλιστα αμέτρητες φορές..

Μην ξεχάσεις παιδί

Στάσου όρθιο και μην κοιμηθείς».

Η 15η Ιουλίου, για τους Τούρκους κηρύχθηκε εθνική αργία  με μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και περισσότερες από 81 εκδηλώσεις. Η μία μάλιστα στο προξενείο στη Κομοτηνή σύμφωνα με ανακοίνωση του ψευδομουφτή. Ακόμη και αυτή τη μέρα ο σουλτάνος τα έβαλε με την Ελλάδα κάνοντας μία περίεργη ιστορική παρομοίωση.

«Αυτό που στόχευαν όλες οι ξένες δυνάμεις από τα Δαρδανέλια και  ξεκινώντας από τη Σμύρνη μέχρι την Άγκυρα καταλαμβάνοντας τη χώρα μας , το ίδιο προσπάθησαν και στις 15 Ιουλίου οι πραξικοπηματίες».

Ακολουθώντας πιστά τη πάγια τακτική του, έτριξε τα δόντια του στη δύση, με άρθρο του στο guardian.

«Δεν υπάρχει τρόπος να ''χρυσώσω το χάπι'' για αυτή την προδοσία της τουρκικής φιλίας, που είναι ασύμβατη με τις διμερείς σχέσεις και τις θεμελιώδεις αξίες τους. Σήμερα, οι δυτικοί ηγέτες πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αλληλεγγύη σε τρομοκράτες και το να ανακτήσουν την εύνοια του τουρκικού λαού»

Κατά τα άλλα ο  Ερντογάν γιόρτασε την επέτειο του πραξικοπήματος απολύοντας περισσότερους από 7.000 αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους και πανεπιστημιακούς . Όταν η δημοσιογράφος του BBC Ζεϊνάμπ Μπαντάουι τον ρώτησε για τις διώξεις κατά δημοσιογράφων  γιατί φιμώνει την ελευθερία του λόγου απάντησε: «Εσύ μιλάς περισσότερο από μένα. Έχεις περισσότερη ελευθερία από μένα. Δεν μου στερείς τώρα το δικαίωμα της ελευθερίας; Μου παίρνεις συνέντευξη αλλά δεν μου δίνεις την ευκαιρία να μιλήσω».