24 Ιουλίου 2017

Διέφυγαν τον κίνδυνο οι τραυματίες από τον σεισμό της Κω

Διέφυγαν τον κίνδυνο οι τραυματίες του σεισμού της Κω που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου ο 21χρονος Σουηδός έχει ήδη ξυπνήσει από το κώμα ενώ ο 23χρονος Νορβηγός αναμένεται να πάρει εξιτήριο από την ΜΕΘ.

Η υγεία και των τεσσάρων τραυματιών

Ο 21χρονος Σουηδός – ο οποίος έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχει ξυπνήσει, είναι σε ήπια καταστολή σε βελτιούμενη κατάσταση. Αναμένεται να υποβληθεί σε ορθοπεδικό χειρουργείο στο δεξί του χέρι.

Ο 23χρονος Νορβηγός – ο οποίος έχει χάσει και τα δύο του πόδια – νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, η κλινική του κατάστασή είναι σημαντικά βελτιωμένη και αναμένεται εντός της ημέρας να μεταφερθεί στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου.

Ο 37χρονος Έλληνας – που φέρει τραύματα στο δεξί μάτι –εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην οφθαλμολογική κλινική για παρακολούθηση.

Η 28χρονη Ελληνίδα – που φέρει κατάγματα στα πόδια – εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική, η κατάστασή της είναι καλή. Εφόσον οι σημερινές εξετάσεις είναι καλές, αναμένεται σύντομα να λάβει εξιτήριο.

Πηγή:cretapost.gr