20 Ιουλίου 2017

Την κάρφωσε ο παπαγάλος: Δολοφόνησε τον άντρα της και την πρόδωσε το πουλί [βίντεο]

Δικαστήριο του Μίσιγκαν καταδίκασε μια 49χρονη για το φόνο του συζύγου της σ’ ένα έγκλημα όπου μοναδικός αυτόπτης μάρτυς ήταν ο παπαγάλος του ζευγαριού.



Η Γκλένα Ντάραμ πυροβόλησε πέντε φορές τον άνδρα της, Μάρτιν Ντάραμ, μετά από άγριο καυγά στο σπίτι τους στο Σαντ Λέικ τον Μάιο του 2015 προτού στρέψει το όπλο στο κεφάλι της, όπως ανέφερε η εισαγγελία. Η γυναίκα, ωστόσο, επέζησε της απόπειρας αυτοκτονίας μ’ ένα τραύμα στο κεφάλι.


Η πρώην γυναίκα του θύματος, Κριστίνα Κέλερ, στην κατοχή της οποίας περιήλθε το πτηνό, δήλωσε ότι μετά το φόνο ο παπαγάλος του ζευγαριού, ένας γκρι Αφρικανικός ονόματι «Μπαντ», επαναλάμβανε τη φράση «μην πυροβολείς» μαζί με μια βρισιά μιμούμενος τη φωνή του θύματος. Μάλιστα βιντεοσκόπησε το πτηνό να λέει τη φράση.


Οι γονείς του θύματος συμφώνησαν ότι δεν αποκλείεται το... αθυρόστομο πτηνό να άκουσε τον καυγά του ζευγαριού και να επαναλάμβανε τα τελευταία λόγια του γιου τους.

«Πιστεύω ότι ήταν εκεί κι ότι θυμάται τα λόγια και τα επαναλαμβάνει», είχε δηλώσει τότε ο πατέρας του Μάρτιν Ντάραμ σε τοπικά ΜΜΕ. Και η μητέρα του πρόσθεσε: «Αυτό το πουλί πιάνει ό,τι ακούει. Είναι πολύ αθυρόστομο».

Ο εισαγγελέας αρχικά δεν είχε αποκλείσει την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει στη δίκη ως αποδεικτικό στοιχείο το πτηνό, αλλά τελικά δεν το έκανε, αφού έκρινε ότι ο παπαγάλος δεν θα μπορούσε να καταθέσει ως μάρτυρας.


Ωστόσο, οι ένορκοι πείστηκαν για την ενοχή της 49χρονης, η οποία θα περιμένει μέχρι τις 28 Αυγούστου για να μάθει την ποινή που θα της επιβάλει το δικαστήριο.