10 Ιουλίου 2017

Ποιος είναι ο τρομοκράτης; Λες;

Οι της 17 Νοέμβρη δεν ήταν τρομοκράτες, αλλά λαϊκοί αγωνιστές. Οι των Πυρήνων της Φωτιάς είναι παραστρατημένα παιδιά. Κι όσοι απαλλοτριώνουν τράπεζες είναι απλά κάποιοι τύποι που μισούν την μισθωτή εργασία και τα αφεντικά. Εντάξει, το καταλάβαμε. Δεν είναι αυτοί οι τρομοκράτες. Για όλα φταίει το κεφάλαιο, τα αφεντικά και οι φιλελέδες.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την τρομοκρατία και την σχέση της με την άκρα Αριστερά και οι σύντροφοι βρήκαν αφορμή για να βγάλουν τα σπαθιά από τις θήκες τους. Τι είναι αυτό άραγε που τους ενοχλεί τόσο πολύ; Η πιο αθώα εξήγηση είναι ότι βρήκαν σε αυτό το θέμα μία «ευκαιρία» να ανοίξουν «πόλεμο» με τον «εχθρό», μπας και ξεχάσουν και οι ίδιοι όλα αυτά που τους βρήκαν.

Δεν είναι λίγο πράγμα να έχεις ζήσει μία ζωή αγορεύοντας στα αμφιθέατρα για την Δικαιοσύνη και να είσαι σήμερα υποχρεωμένος να στηρίξεις τον Πάνο τον Καμμένο. Τον Πάνο τον Καμμένο που έκανε καριέρα στα νιάτα του «ψαρεύοντας» τρομοκράτες ανάμεσα στους σημερινούς… συναδέλφους του υπουργούς! Κι αφού δεν μπορείς να διαχειριστείς μία τέτοια κατάσταση, προσποιείσαι ότι σε πείραξε κάτι που είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή είναι η μία εξήγηση. Να πρόκειται δηλαδή για μία τακτική κίνηση και με σκοπό να αλλάξουν την ατζέντα των ημερών. Υπάρχει όμως και μία άλλη εκδοχή. Ότι δεν ήταν μία κίνηση τακτικής, αλλά ένα πραγματικό ξέσπασμα οργής. Εφόσον αυτό ισχύει, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα.

Έφαγαν αμάσητα τα μνημόνια, τους Καμμένους (δύο είναι ζωή να έχουν), τη Βουλή των ντροπολογιών, τα τερατώδη ψέματα του Αλέξη. Τα έφαγαν όλα. Αλλά αυτό για την τρομοκρατία δεν μπορούσαν να το αντέξουν! Τέτοια ευθιξία. Κι ύστερα ψάχνει κανείς να βρει ποιοι ήσαν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες τρομοκρατών, τι δήλωσαν σημερινά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία και αναρωτιέται τι ακριβώς είναι εκείνο που τους πείραξε. Είπε ο κ. Μητσοτάκης κάτι που δεν ισχύει; Μίλησε για την σχέση της άκρας Αριστεράς και της τρομοκρατίας. Εκτός κι αν θεωρούν ότι οι ίδιοι ανήκουν στην άκρα Αριστερά και βρίσκουν τους εαυτούς τους θιγόμενους. Ή ακόμη αν θεωρούν ότι αυτά που εννοεί ο κ. Μητσοτάκης ως τρομοκρατία δεν είναι τρομοκρατία και ότι θα πρέπει κάτι άλλο να προσδιορίσουμε με αυτό τον όρο. Αν έτσι είναι, αν νομίζουν ότι οργανώσεις όπως η 17Ν δεν ήσαν τρομοκρατικές, δεν έχουν παρά να μας ενημερώσουν σχετικά.

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της βίας της άκρας Αριστεράς και της άκρας Δεξιάς. Οι βόμβες και οι σφαίρες δεν έχουν ιδεολογική ταυτότητα και στο τέλος λειτουργούν σε βάρος των συμφερόντων του λαού. Και το βρίσκω πολύ περίεργο να υπερασπίζεται κάποιος Αριστερός τους τρομοκράτες της άκρας Αριστεράς, όπως θα έβρισκα το ίδιο εξωφρενικό να υπερασπίζεται ένας Δεξιός την βία της άκρας Δεξιάς. Απλά είναι τα πράγματα: Σε μία σύγχρονη ανοικτή κοινωνία δεν έχουν θέση τέτοιες πρακτικές. Εκτός κι αν δεν θέλει κανείς να είναι η κοινωνία μας ανοικτή κι έχει άλλα στο μυαλό του…

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

http://www.liberal.gr/arthro/151396/apopsi/th-mauridis/poios-einai-o-tromokratis-les-.html