12 Ιουλίου 2017

«Εμετός», «σέρνετε το παλάτι στη λάσπη»: Σάλος με το πάρτι της Χάρπερ Μπέκαμ στο Μπάκιγχαμ -Ποιος πρίγκιπας το παραχώρησε [εικόνες]

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία και ένας νέος εσωτερικός πόλεμος στη βασιλική οικογένεια έχει ξεσπάσει, με αφορμή την παραχώρηση του παλατιού του Μπάκιγχαμ στους Μπέκαμ, προκειμένου να διοργανώσουν το πάρτι της 6χρονης κόρης τους Χάρπερ.

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ πρίγκιπας Αντριου διοργάνωσε το πάρτι της Χάρπερ Μπέκαμ, η οποία πήγε ντυμένη πριγκίπισσα στο παλάτι μαζί με τις φίλες της και τον διάσημο μπαμπά της για να γιορτάσει τα γενέθλιά της.



Η Ελισάβετ στα 91 της παραμένει άκρως επιφυλακτική με την παραχώρηση χώρων των παλατιών για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, πόσο μάλλον τώρα, που ούτως ή άλλως την κριτικάρουν έντονα για το γεγονός ότι θα λάβει 370 εκατ. λίρες για να ανακαινίσει το Μπάκιγχαμ. Τα χθεσινά πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου για την κίνηση αυτή ήταν άκρως επικριτικά και σίγουρα προκάλεσαν πονοκέφαλό τόσο στην ίδια τη βασίλισσα όσο και στον πρίγκιπα Φίλιππο.

H δούκισσα του Γιορκ πίσω από όλο αυτό;
Η βρετανική Daily Mail, ωστόσο, αναφέρει ότι πίσω από όλο αυτό το φιάσκο πρέπει να βρίσκεται η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Αντριου, Σάρα Φέργκιουσον, η οποία και ήταν παρών στο πάρτι, μαζί φυσικά με τον πρώην άντρα της και την 27χρονη κόρη τους πριγκίπισσα Γιουτζίν. Η ιστορία με το πάρτι της μικρής Μπέκαμ υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά τον αμφιλεγόμενο ρόλο της πριγκίπισσας του Γιορκ, η οποία παρότι έχει χωρίσει με τον πρίγκιπα Αντριου από το 1996 και δεν είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας, εξακολουθεί να μένει στα βρετανικά παλάτια. Μάλιστα, λόγω της εμπλοκής της σε διάφορα σκάνδαλα, δεν είχε προσκληθεί στο γάμο του Γουίλιαμ και της Κέιτ το 2011. Ωστόσο, συνεχίζει να καλοπερνά με τη βασιλική οικογένεια και παρά τον αμφιλεγόμενο αυτό ρόλο της η Φέργκι να αντιμετωπίζεται, σε γενικές γραμμές, με σεβασμό.

Η ανάμειξή της στο πάρτι των Μπέκαμ προκάλεσε την έντονη κριτική όχι μόνο των ΜΜΕ αλλά και άλλων ατόμων κοντά στη βασιλική οικογένεια όπως του πρώην εκπροσώπου Τύπου της βασίλισσας, Ντικίκι Αμπίτερ, που περιγράφει την όλη ιστορία ως «τραγική». «Τι ανοησία. Τι έκαναν εκεί; Γιατί πήγε η Γιουτζίν στο πάρτι; Κανένας από όλους αυτούς δεν είχε δικαίωμα να βρίσκεται εκεί. Το παλάτι μετατράπηκε σε θεματικό πάρκο; Υποτιμούν το μέρος».

Φυσικά την οργή τους εξέφρασαν και οι χρήστες του Twitter. «Η Χάρμερ Μπέκαμ στο Μπάκιγχαμ; Δώστε μου τη σακούλα εμετού παρακαλώ», έγραψε κάποιος ενώ μια γυναίκα σημείωσε: «Δεν πιστεύω ότι θα άφηναν και εμένα να κάνω πάρτι εκεί, γιατί λοιπόν άφησαν την Μπέκαμ;».

Αλλοι πάλι τόνιζαν τις... βασιλικές προσδοκίες του ζεύγους Μπέκαμ, κάνοντας αναφορά στο τεράστιο σπίτι τους το οποίο τα ΜΜΕ αποκαλούν ως «Το Μπάκιγχαμ των Μπέκαμ» αλλά και στα e-mail του ποδοσφιαιριστή που είχαν διαρρεύσει και φανέρωναν τη φιλοδοξία του να αποκτήσει τον τίτλο του ιππότη.



Οπως σημειώνει η Daily Mail, πάντως, όλο αυτό δεν αφήνει μόνο για τους Μπέκαμ μια άσχημη γεύση αλλά και για το παλάτι και συγκεκριμένα τον πρίγκιπα Αντριου και την πρώην σύζυγό του για προφανή κακή χρήση.

Ισως η χειρότερη πτυχή αυτής της υπόθεσης είναι η χρονική στιγμή που έγινε το πάρτι. Μετά από αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες Βρετανούς, μετά τη φωτιά στον πύργο Γκρένφελ η οποία επίσης άφησε νεκρούς, και εκατοντάδες ακόμη άστεγους με όλους τα υπάρχοντα καμμένα. Τη στιγμή που λοιπόν η Βρετανία ζει στον απόηχο όλων αυτών, το παλάτι του Μπάκιγχαμ, με την ιδιαίτερη σημειολογία που έχει για τους Βρετανούς, μετατρέπεται σε παιδική χαρά των πλούσιων και των διάσημων.

Παρόλο που το γραφείο τύπου του πρίγκιπα Αντριου ανέφερε ότι ο ίδιος κατέβαλε όλα τα έξοδα για το πάρτι, η Daily Mail συνεχίζει την επίθεση λέγοντας ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει ποτέ μια παιδική χαρά για τους λίγους προνομιούχους. Πρόκειται για ένα κτίριο που φτιάχτηκε και χρηματοδοτείται από τον Βρετανό φορολογούμενο και η πρόσβαση σε αυτό δεν θα έπρεπε να εξαρτάται από τον πλούτο και τις κοινωνικές φιλοδοξίες κανενός. «Ο πρίγκιπας του Γιορκ και η απαράδεκτη πρώην σύζυγός του έσυραν τη μοναρχία στη λάσπη. Θα πρέπει να πάρουν το πρώτο αεροπλάνο και να πετάξουν για μια μακρινή γωνιά της κοινοπολιτείας. Και να μείνουν εκεί, ντροπιασμένοι για αυτό που έκαναν», σημειώνει.

Το μόνο σχόλιο που έχει γίνει από το Μπάκιγχαμ, πάντως ήταν, από έναν εκπρόσωπο τύπου ο οποίος σε γραμμή άμυνα είπε: «Από καιρό σε καιρό τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που ζουν στις βασιλικές κατοικίες προσκαλούν τους καλεσμένους τους για να τους επισκεφθούν ιδιωτικά». Ο εκπρόσωπος τύπου των Μπέκαμ πάλι είπε πως ήταν ένα «ιδιωτικό tea πάρτι». Και η αλήθεια είναι θα μπορούσε να είχε μείνει ιδιωτικό αν δεν το είχε μαρτυρήσει ο ίδιος ο Μπέκαμ με τις φωτογραφίες που πόσταρε στα social media με αποτέλεσμα να την δουν και οι 55 εκατ. φανς του.