11 Ιουλίου 2017

Ο «πασάς» Ατζούν ήρθε Ελλάδα για να μείνει

Ο ψηλός ευθυτενής άνδρας ξεπροβάλλει από τα παρασκήνια σχεδόν αθόρυβα. Το μόνο που σου τραβά την προσοχή είναι η κινητικότητα που ξαφνικά διαταράσσει την αδράνεια των διαδρόμων εισόδου για το πλατό από μαυροφορεμένους γεροδεμένους Τούρκους οι οποίοι τον συνοδεύουν. Στρέφει το πρόσωπό του προς τον κόσμο και πλέον είναι βέβαιο: ο Ατζούν Ιλιτζαλί είναι στον τελικό του «Survivor».

Ηταν αναμενόμενο να εμφανιστεί καθώς νωρίτερα, το μεσημέρι, η αδυναμία του στο Instagram τον πρόδωσε από ένα story που ανέβασε και στο οποίο φαινόταν πως βρισκόταν στο ίδιο σκάφος με τη διευθύντρια Προγράμματος του ΣΚΑΪ Αλκηστη Μαραγκουδάκη, η οποία λίγο νωρίτερα ενημέρωνε μέσω Facebook ότι κατευθυνόταν στην Αίγινα οργώνοντας τα πέλαγα. Φορώντας μαύρα, όπως συνηθίζει άλλωστε, ο Τούρκος μιντιάρχης κατευθύνθηκε στις εξέδρες των επισήμων συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Σεϊμά Σουμπασί. Εκείνη, απλά ντυμένη, ελαφρά μακιγιαρισμένη και λιγομίλητη, θα καθίσει δίπλα του και θα παρακολουθεί μάλλον ανόρεκτα τα όσα διαδραματίζονται στο αυτοσχέδιο πλατό μέχρι να αναδειχθεί ο Ντάνος νικητής…

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί και η Σεϊμά Σουμπασί με φόντο τα σκηνικά των αγωνισμάτων του «Survivor» 


Λίγα λεπτά αργότερα από την είσοδο εμφανίζεται η Εμινέ Γεσίρ, η γνωστή 28χρονη μουσουλμάνα από την Ξάνθη, διευθύντρια στην παραγωγή του Ιλιτζαλί. Μιλώντας άψογα ελληνικά και τουρκικά, μπαίνει μέσα κρατώντας δύο μεγάλα ποτήρια με καλαμάκια τα οποία και προσφέρει στον Ατζούν και τη Σεϊμά. Η Εμινέ θα φύγει για να επιστρέψει κρατώντας μια τεράστια πιατέλα με μεζέδες και φρούτα. Σερβίρει τον Ατζούν και ο τρόπος της παραπέμπει σε σκηνή από τη σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής». Ο Ατζούν αντιμετωπίζεται σαν σουλτάνος από τα μέλη της παραγωγής. Ο ίδιος το απολαμβάνει και είναι συγκρατημένος στις εκφράσεις και τις κουβέντες του. Σχεδόν μιλάει με το βλέμμα και ο κώδικας είναι γνωστός σε όσους δουλεύουν στην ομάδα του.

Κάποια στιγμή σηκώνεται και αποχωρεί. Προς στιγμήν γεννάται το ερώτημα: μα θα φύγει πριν λήξει το τελικός; Οχι βέβαια. Ο Τούρκος παραγωγός κατευθύνεται στο κιόσκι με τις λευκές κουρτίνες που έχει στηθεί πίσω από τα παρασκήνια, όπου σε καναπέδες που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος και πλάτος κάθονται Τούρκοι συνεργάτες του και μέλη της προσωπικής του ασφάλειας και παρακολουθούν από τηλεοράσεις τα όσα γίνονται στον τελικό του ριάλιτι. Ο Ατζούν θα καθίσει εκεί αρκετή ώρα και όταν θα κρίνει ότι είναι ώρα να επιστρέψει, θα πάρει τη Σεϊμά και θα καθίσει και πάλι στις κερκίδες του θεάτρου του Αλσους Βεΐκου. Την ώρα που στην οθόνη προβάλλεται σε βίντεο το φλερτ που αναπτύχθηκε μεταξύ του Κωνσταντίνου Βασάλου και μιας Τουρκάλας παίκτριας θα σηκώσει το κινητό του και θα φτιάξει ένα ακόμη story στο Instagram. Θα το επαναλάβει και λίγο αργότερα. Στο μεταξύ μιλά διαρκώς με τη Χριστίνα Μπόμπα, τη σύντροφο του Σάκη Τανιμανίδη, η οποία κάθεται δίπλα του σε όλη τη διάρκεια του τελικού.

Οταν τον παρατηρήσεις για αρκετή ώρα, αρχίζεις να αποκωδικοποιείς αυτό που κρύβει το συγκρατημένο σε εκφράσεις πρόσωπό του. Ο Ατζούν κοιτά διεισδυτικά, ερευνά και παρατηρεί. Δεν χαζεύει, δεν κοιτάζει επιπόλαια, δεν προσπερνά βαριεστημένα τα πρόσωπα και τα γεγονότα. Το βλέμμα του είναι έντονο και οι χειρονομίες του αργές και συγκρατημένες. Δεν προκαλεί και αδιαφορεί να εντυπωσιάσει. Είναι ισχυρός και το ξέρει. Αυστηρός επαγγελματίας, μόλις δώσει την εντολή είναι θέμα ελάχιστων δευτερολέπτων να εκτελεστεί.

Λίγες ημέρες πριν από τον τελικό απαγόρευσε στους δημοσιογράφους να πάρουν συνεντεύξεις από τους φιναλίστ του «Survivor». Μάταια προσπάθησαν τόσο τα στελέχη του καναλιού όσο και κάποιοι από την παραγωγή να τον μεταπείσουν. «Τουρκικός νόμος», ψελλίζουν. Αυστηρός σε όλα. Ο Ντάνος είναι πλέον δικός του. Η εταιρεία του θα του βρει χορηγούς, εκείνος θα κάνει τις συνεννοήσεις και θα αποφασίσει πότε θα τον απελευθερώσει προκειμένου να μιλήσει στον Τύπο. Δεν έγινε τυχαία αυτό που είναι σήμερα ο Ατζούν Ιλιτζαλί. Ξεκίνησε από το μηδέν για να γίνει ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στην Τουρκία. Οι εταιρείες του γιγαντώνονται και ο ίδιος απλώνεται και στα δικά μας εδάφη.

Η συνεργασία με τον ΣΚΑΪ προχωρά και διευρύνεται αργά αλλά σταθερά. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης διοργάνωσε μεγάλο πάρτυ για τους παίκτες και τους συνεργάτες του στο «Grand Resort Lagonissi». Ο,τι έφαγαν και ήπιαν ήταν αυστηρά κανονισμένο με εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται και οι ίδιοι είναι χορηγοί στα προγράμματα ή διαφημιζόμενοι. Τίποτα δεν μπορεί να πέσει κάτω. Oλα είναι αυστηρώς μελετημένα. Ο τελικός φτάνει στο τέλος του. Ο Ατζούν αφού ανακοινωθεί το όνομα του νικητή θα σηκωθεί, θα πάρει το κινητό του και θα μαζέψει όλη την ομάδα για μια αναμνηστική φωτογραφία: ο μαυροφορεμένος Τούρκος περιτριγυρισμένος από Ελληνες χαμογελά στον φακό. Μόλις είχε ολοκληρώσει τον πρώτο στόχο του με απόλυτη επιτυχία. Η ελληνική τηλεόραση εάλω. Και μάλιστα με τόσο μεγάλη επιτυχία που ακόμη βουίζουν τα αυτιά των ανταγωνιστών από το χαστούκι της ήττας. Ο Ατζούν ήρθε και θα μείνει. Η μεγάλη μάχη θα δοθεί την ερχόμενη σεζόν. Και σίγουρα θα είναι συναρπαστική.

Αφροδίτη Γραμμέλη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ