19 Ιουλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Ενταση στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου -Φωνές και συνθήματα κατά των πλειστηριασμών

Ραντεβού για ακόμη μία φορά έδωσαν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης μπροστά από το δικαστικό μέγαρο, προκειμένου να αποτρέψουν πλειστηριασμούς.


Τα μέλη ζητούν, ακόμη όπως αναφέρει το «thestival.gr», να μην ξεκινήσει από το τέλος του καλοκαιριού η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Να σημειωθεί ότι οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης έχουν αποφασίσει να απέχουν από τους πλειστηριασμούς έως και την 1η Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση του συλλόγου σημειώνει μετά την 1η Οκτωβρίου θα αποφασιστεί, σε νέα Γενική Συνέλευση που θα συνέλθει, η περαιτέρω στάση επί της αποχής.

Κατά την διάρκεια πλειστηριασμών στο Αγρίνιο επικράτησε μεγάλη ένταση, με μέλη κινημάτων να φωνάζουν συνθήματα κατά των συμβολαιογράφων.

Στο δικαστικό μέγαρο επρόκειτο να γίνουν τρεις πλειστηριασμοί επαγγελματικής στέγης και ακολουθούν άλλοι οκτώ στις 26 Ιούλη 2017, όπως αναφέρει το «agriniosite.gr».

Σε ανακοίνωσή τους οι διαδηλωτές τονίζουν: «Οι πλειστηριασμοί δεν είναι αποτέλεσμα κακοπληρωτών πελατών των τραπεζών και του Δημοσίου κι αυτό το γνωρίζουν οι πάντες! Είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής λεηλασίας, που έχει κάνει εφιαλτική τη ζωή των Ελλήνων! Η μόνη ελπίδα για να σωθεί η λαϊκή περιουσία είναι ο συντονισμένος μαζικός αγώνας των πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς από τις τράπεζες και το Δημόσιο!

Ο Αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους ανήσυχους και δραστήριους πολίτες, μας αφορά όλους! Αν αφήσουμε τη φωτιά των πλειστηριασμών άσβεστη θα κάψει τα πάντα! Οι συμπολίτες που δοκιμάζονται και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ή τα καταστήματά τους οφείλουν σταθερά και δυναμικά να πλαισιώσουν το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς κι όχι μόνο στις ατομικές τους περιπτώσεις», ανέφερε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας της Λαϊκής Ενότητας η οποία πρωτοστατεί σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις σήμερα.

Το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζώη» στο κάλεσμα του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μόνο, όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα που βιώνουμε.Λέμε ΟΧΙ στους ηλεκτρονικούς και μη πλειστηριασμούς .Λέμε ΟΧΙ στην υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας .Λέμε ΟΧΙ στην στέρηση των κοινωνικών αγαθών που δικαιούνται όλοι (ρεύμα, νερό, υγεία, εργασία, παιδεία).Λέμε ΟΧΙ στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό των κινημάτων και του λαού».





Πηγή: Ενταση στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου -Φωνές και συνθήματα κατά των πλειστηριασμών [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr