21 Ιουλίου 2017

Αόριστες υποσχέσεις Πολάκη σε ΑμΕΑ: Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τις αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ

Μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας, ο Παύλος Πολάκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους των ΑμΕΑ.


Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκείμενου να ομαλοποιηθεί η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΟΠΥΥ για τις θεραπείες των αναπήρων.

Κύριο αίτημα των εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) είναι η άμεση καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ, προς γονείς και ασθενείς, των χρημάτων για τις θεραπείες τους, με την κατάθεση των δικαιολογητικών.

Ο κ. Πολάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει εκκαθάριση χωρίς έλεγχο, διαδικασία που ακολουθούνταν στο παρελθόν και ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ και ενημέρωσε τους εκπροσώπους του συλλόγου ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, με ενίσχυση της στελέχωσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων, αλλά και της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού, ώστε το πρόβλημα να λυθεί στο επόμενο διάστημα και να ομαλοποιηθούν οι καταβολές των αποζημιώσεων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα σε δύο από τις έξι περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, γεγονός που οφείλεται στη μεταφορά της αρμοδιότητας εκκαθάρισης των παραστατικών από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος καλείται ξαφνικά να εξυπηρετήσει το διπλάσιο αριθμό ασφαλισμένων.

Επίσης, ανέφερε πως στις Περιφερειακές Διευθύνσεις της επαρχίας δεν αντιμετωπίζεται πρόβλημα.