20 Ιουλίου 2017

ΝΔ: Η ολιγωρία του υπ.Πολιτισμού έχει επιπτώσεις στην εθνική οικονομία

Την κατάσταση που επικρατεί σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας σχολίασε η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία σημείωσε πως δεν προγραμματίστηκαν έγκαιρα και σωστά οι προσλήψεις των εποχιακών υπαλλήλων.


Μάλιστα, η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε πως η επιχορήγηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων προς το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το 2016 ήταν υπερδιπλάσια σε σύγκριση με την επιχορήγηση του έτους 2015.

«Ούτε εφαρμόσθηκε πιλοτικά σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους το ηλεκτρονικό εισιτήριο, όπως είχε προαναγγελθεί. Για μία ακόμα φορά, διαπιστώνεται η αδυναμία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για έγκαιρο προγραμματισμό».

«Η ολιγωρία και η προχειρότητα του Υπουργείου, έχει άμεσες επιπτώσεις στην εθνική οικονομία και ειδικότερα, στα έσοδα από τον τουρισμό τόνισε η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε πως «στις μεγάλες απώλειες, οφείλουμε να συμπεριλάβουμε και το πλήγμα στην τουριστική φυσιογνωμία της χώρας, που επηρεάζει ευθέως την τουριστική ζήτηση υψηλών προδιαγραφών».