27 Ιουλίου 2017

Σκαραμούτσι εναντίον Πρίμπους για τις διαρροές: «Είμαστε σαν τον... Κάιν και τον Άβελ»

Ο νέος διευθυντής επικοινωνίας του Τραμπ χαρακτήρισε τη σχέση του με τον Ελληνοαμερικανό επιτελάρχη «αδελφική» αλλά χρησιμοποίησε ως παράδειγμα... τα βιβλικά αδέρφια


Έξαλλος μετά τη χθεσινή διαρροή των οικονομικών του στοιχείων στον ιστότοπο Politico εμφανίστηκε σε εκπομπή του CNN σήμερα ο Άντονι Σκαραμούτσι, ο νέος διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Ο Σκαραμούτσι επιτέθηκε ανοιχτά κατά του επιτελάρχη του Ντόναλντ Τραμπ, Ράινς Πρίμπους, τον οποίο είχε τις περασμένες ώρες κατηγορήσει εμμέσως - πλην σαφώς - ότι βρίσκεται πίσω από τις διαρροές, κάνοντας το όνομά του tag σε tweet του όπου απειλούσε να καταφύγει στο FBI.

Στη συνέχεια, ο Σκαραμούτσι έσπευσε να διαγράψει το tweet, λέγοντας ότι παρεξηγήθηκε από τους δημοσιογράφους. Ωστόσο, οι σημερινές του δηλώσεις δείχνουν ότι η ανάρτησή του δεν ήταν και τόσο αθώα.


«Όταν αναρτώ ένα tweet και βάζω με tag το όνομα του Ράινς, όλοι συμπεραίνουν ότι αναφέρομαι σε εκείνον. Αυτό όμως συμβαίνει επειδή οι δημοσιογράφοι ξέρουν ποιοι κάνουν τις διαρροές. Αν ο Ράινς θέλει να μας εξηγήσει και να αποδείξει ότι δεν είναι ο υπεύθυνος των διαρροών, ας το κάνει», είπε ο Σκαραμούτσι εμφανώς εκνευρισμένος στη συνέντευξή του.

Όπως ανέφερε, τόσο εκείνος όσο και ο πρόεδρος Τραμπ «έχουν μια πολύ καλή εικόνα για το ποια υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου βρίσκονται πίσω από τις διαρροές», ενώ αποκάλεσε την πράξη του ατόμου που παρέδωσε τα οικονομικά του στοιχεία στο Politico «προδοσία».

«Πριν από 150 χρόνια τέτοιου είδους πράξεις τιμωρούνταν με απαγχονισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκαραμούτσι, μια δήλωση που σχολιάστηκε εκτενώς από τα αμερικανικά ΜΜΕ.


Οι σπόντες του Σκαραμούτσι ενάντια στον Ελληνοαμερικανό επιτελάρχη του Τραμπ ήταν κάθε άλλο παρά διακριτικές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Ο ίδιος εμφανίζεται πεπεισμένος ότι ο Πρίμπους έδωσε στη δημοσιότητα τα έγγραφα που αποκάλυπταν ότι πέρυσι έβγαλε τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια μέσα από την επενδυτική του εταιρεία SkyBridge Capital και τη συνεργασία του με την  Export-Import Bank. Μάλιστα, με βάση τα εν λόγω στοιχεία, ο Σκαραμούτσι συνεχίζει να επωφελείται οικονομικά μέσα από αυτές τις δραστηριότητες παρότι εργάζεται πλέον στον Λευκό Οίκο.

«Κάιν και Άβελ»

Μιλώντας για τις σχέσεις του με τον επιτελάρχη του Λευκού Οίκου, ο Σκαραμούτσι εξήγησε στους παρουσιαστές του CNN ότι μπορεί να χαρακτηριστεί ως «αδελφική», ωστόσο χρησιμοποίησε ως παράδειγμα... τον Κάιν και τον Άβελ.

«Αν θέλετε να μιλήσουμε για τον επιτελάρχη, είχαμε στο παρελθόν και τις συγκρούσεις και τις διαφορές μας. Όταν είπα στο πόντιουμ ότι είμαστε σαν αδέρφια, εννοούσα ότι πολλές φορές είμαστε σκληροί ο ένας απέναντι στον άλλον. Μερικά αδέρφια είναι σαν τον Κάιν και τον Άβελ. Άλλα μπορούν να τσακώνονται και μετά να τα ξαναβρίσκουν. Δεν ξέρω αν αυτή η κατάσταση μεταξύ μας είναι επανορθώσιμη. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά ο Σκαραμούτσι.