20 Ιουλίου 2017

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΠ' ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ! Η κόρη του Ρασούλη απειλεί την ΑΕΠΙ: Δεν πληρώνουν δικαιώματα, θα γίνει χαμός! [εικόνα]

Κανείς δημιουργός δεν πληρώνεται πλέον για τα πνευματικά δικαιώματα, μετά την εντολή δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών και κατάσχεσης άυλων περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία, τραγουδίστρια και στιχουργός η ίδια, στα βήματα του πατέρα της ανέβασε το εξής μήνυμα στο Twitter:


Η δέσμευση, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, αφορά ποσά μέχρι 10 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν και διασφαλίσεις από μη εξυπηρετούμενο δάνειο της Eurobank, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Πριν λίγο καιρό, στο πλαίσιο της έρευνας για την Εταιρεία, είχε εκδοθεί βούλευμα που διέτασσε την δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων των μελών του ΔΣ της ΑΕΠΙ.
Η έρευνα που διενεργείται για την ΑΕΠΙ αφορά τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων μπήκε στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αρνήθηκε να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο.
Τότε, ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή στην ΦΑΕ Αθηνών για την διενέργεια φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2010-2015 και κατάσχεσης όλων των βιβλίων και στοιχείων της εταιρείας.
Ωστόσο, από τον περασμένο Φεβρουάριο η ΑΕΠΙ ελέγχεται και ποινικά πλέον, για τα έξι κακουργήματα, έρευνα που διατάχθηκε μετά από πόρισμα της εταιρείας ορκωτών λογιστών Ernst & Young, στο οποίο καταγράφεται απώλεια 50 εκατ. ευρώ μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Ανακοίνωση της ΑΕΠΙ προς τα μέλη της
Σε ανακοίνωσή προς τα μέλη της, η ΑΕΠΙ επισημαίνει πως η ενέργεια της τράπεζας πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία προειδοποίηση και προκαλεί τεράστια έκπληξη.
Αναλυτικά:

«Επιπλέον της υφιστάμενης δέσμευσης των εταιρικών λογαριασμών της ΑΕΠΙ από τη ΦΑΕ (που έγινε για «προληπτικούς» – και μόνον – λόγους υπέρ του Δημοσίου), σήμερα προέκυψε αιφνιδίως πρόσθετη δέσμευση από την Eurobank των υπολοίπων διαθέσιμων στους εταιρικούς λογαριασμούς της ΑΕΠΙ, σε όλες τις συνεργαζόμενες με αυτήν τράπεζες.
Η ενέργεια αυτή της Eurobank έλαβε χώρα χωρίς καμμία προειδοποίηση της ΑΕΠΙ και παρά την ύπαρξη υπέρ της τράπεζας πρώτης προσημείωσης ακίνητης περιουσίας, η οποία και διασφαλίζει πλήρως την αξία του δανείου, που έχει χορηγήσει προς την ΑΕΠΙ.
Αυτή η άκρως επιθετική, και εξαιρετικά αμφίβολης νομιμότητας, κίνηση της Eurobank μας προκαλεί τεράστια έκπληξη και, σοβαρές επιπλοκές στην ομαλή καταβολή των δικαιωμάτων, που η ΑΕΠΙ διανέμει αυτήν την περίοδο.
Λόγω αυτής της απρόβλεπτης και εξαιρετικά δυσάρεστης κατάστασης, οι πληρωμές δικαιωμάτων θα συνεχιστούν αμέσως μόλις αποκατασταθεί η ομαλή πρόσβαση στα τραπεζικά διαθέσιμα της ΑΕΠΙ.
Η ΑΕΠΙ προβαίνει σε όλες τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση και ομαλότητα των πληρωμών».