ΦΩΤΟ-ΤΟΥΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ! Επιστολή Τσίπρα σε ΔΝΤ: Δεσμεύομαι να αλλάξω στο συνδικαλιστικό νόμο, να μειώσω τις προσλήψεις και τις συντάξεις

Τρολάρει τον Παππά ο Άδωνις: "Τι δήλωση υποταγής στο ΔΝΤ ήταν αυτή;"

Πλαφόν στον αριθμό των συμβασιούχων που θα προσληφθούν το 2017 και το 2018, επανυπολογισμό συντάξεων και εφαρμογή του συνδικαλιστικού νόμου, είναι μερικά μόνο από αυτά που δεσμεύεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση με επιστολή που έστειλε προς το ΔΝΤ, ζητώντας τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.


Η επιστολή (letter of intent) που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» και υπογράφουν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της ΤτΕ, συνοδεύεται από μια λίστα 21 δεσμεύσεων (διαρθρωτικά ορόσημα) τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως τον Ιούνιο του 2018. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η θεσμοθέτηση αυξημένης απαρτίας (50%) στις συνελεύσεις των εργαζομένων προκειμένου να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις.


Αναλυτικά, με την επιστολή στην οποία είχε πρόσβαση η εφημερίδα, η κυβέρνηση δεσμεύεται μεταξύ άλλων για τα εξής:

1. Να υιοθετήσει νομοθεσία, έως τον Σεπτέμβριο, με την οποία θα τίθεται ανώτατο όριο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το 2017 και το 2018 και θα διασφαλίζεται πως όποιες συμβάσεις μετατραπούν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με δικαστικές αποφάσεις δεν θα επηρεάζουν τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2018-2021.

2. Να ολοκληρώσει τον επανυπολογισμό των συντάξεων (Δεκέμβριος 2017).

3. Να διορίσει ανεξάρτητους ελεγκτές για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα (Σεπτέμβριος 2017).

4. Να εξισώσει τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων (Δεκέμβριος 2017).

5. Εως τον Σεπτέμβριο να υιοθετηθούν αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που θα προβλέπουν ότι προκειμένου να υπάρχει απαρτία για να αποφασιστεί απεργία θα πρέπει να συμμετέχει το 50% των εργαζομένων που εκπροσωπούνται στα σωματεία.

6. Να ολοκληρώσει την εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση των αγορών (toolkit III).

7. Nα υιοθετήσει οριζόντια μέτρα προκειμένου να διευκολυνθεί η αδειοδότηση επενδύσεων.

8. Να νομοθετήσει την άρση των περιορισμών (γεωγραφικών, τιμολόγησης, εγκατάστασης κ.λπ.) σε σημαντικά επαγγέλματα, όπως παροχής υγείας, νομικών υπηρεσιών κ.ά.

9. Να εφαρμόσει πλήρως το πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

10. Να θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους.


Πίνακας που μοίρασε ο Τζανακόπουλος τον Δεκέμβριο του 2016 για να δείξει ότι το ΔΝΤ είναι αναξιόπιστο και δεν το θέλουν στην Ελλάδα... λείπει φυσικά το 2014 όπου είχαμε "κακιά" ανάπτυξη Σαμαρά

Στην επιστολή, που απευθύνεται στην κ. Λαγκάρντ, αναφέρεται πως το πρόγραμμα που αιτούνται η ελληνική κυβέρνηση και η ΤτΕ θα έχει διάρκεια 13 μηνών και 12 ημερών και θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση 1,6 δισ. ευρώ. «Η διευκόλυνση θα λήξει στις 31 Αυγούστου 2018, λίγο μετά τη λήξη του προγράμματος του ESM», αναφέρεται.

Η ελληνική πλευρά δεσμεύεται ότι θα εφαρμόσει πλήρως τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου.

Σε περίπτωση που υπάρχει απόκλιση από τους στόχους, θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα. Στη συνέχεια, αναφέρονται τα μέτρα που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί για τη διετία 2019-2020, δηλαδή η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και η μείωση του αφορολογήτου ορίου.

Επίσης, προκειμένου να διασκεδαστούν οι ανησυχίες του Ταμείου, σημειώνεται πως το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το υπουργείο Δικαιοσύνης και ανεξάρτητοι νομικοί έχουν γνωμοδοτήσει πως οι περικοπές στις συντάξεις και η μείωση του αφορολογήτου είναι συνταγματικές.

Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους, αναφέρεται ότι δεν έχει ακόμη διασφαλιστεί, παρά την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων, τη γενναιόδωρη χρηματοδότηση από τους επίσημους πιστωτές και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης που αποφάσισε το Eurogroup. Ετσι, θα απαιτηθεί περαιτέρω ελάφρυνση, η οποία θα δοθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Τέλος, αναφέρεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα αξιολογείται από το ΔΝΤ ανά 6μηνο και προτείνεται η πρώτη αξιολόγηση να γίνει στις 15 Φεβρουαρίου του 2018 και η δεύτερη στις 15 Αυγούστου του ίδιου χρόνου.

Σημειώνεται, ότι στην επιστολή προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλώνται στο πεντασέλιδο μνημόνιο του ΔΝΤ και στο πολυσέλιδο τεχνικό του μνημόνιο που είχε αποκαλύψει το Πρώτο ΘΕΜΑ, μετά τις διαπραγματεύσεις του Χίλτον.Βασικό αγκάθι, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου ΘΕΜΑτος, παραμένουν οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ότι δεν θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, αλλά θα φτάσει το 2,2%. Η διαφορά αυτή, ύψους έως 1,2%- 1,3% του ΑΕΠ διατηρεί την πίεση για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων άνω των 2 δισ.

Δείτε εδώ το σχέδιο μνημονίου του ΔΝΤ

Τρολάρει τον Παππά ο Άδωνις: Τι δήλωση υποταγής στο ΔΝΤ ήταν αυτή;

«Εσείς δεν θα το διώχνατε;»

Καρφιά… πρώτου μεγέθους εξαπέλυσε προς τον Νίκο Παππά ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την επιστολή της κυβέρνησης στο ΔΝΤ με τις 21 δεσμεύσεις για νέα μέτρα προκειμένου το Ταμείο να συμμετέχει στο πρόγραμμα.

«Νίκο Παππά, τί δήλωση Υποταγής στο ΔΝΤ ήταν η επιστολή που στείλατε; Εσύ δεν με κατηγορούσες ως εκπρόσωπο του και ότι θα το διώχνατε;» έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.ΦΩΤΟ-ΤΟΥΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ! Επιστολή Τσίπρα σε ΔΝΤ: Δεσμεύομαι να αλλάξω στο συνδικαλιστικό νόμο, να μειώσω τις προσλήψεις και τις συντάξεις ΦΩΤΟ-ΤΟΥΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ! Επιστολή Τσίπρα σε ΔΝΤ: Δεσμεύομαι να αλλάξω στο συνδικαλιστικό νόμο, να μειώσω τις προσλήψεις και τις συντάξεις Reviewed by Dexi Extrem on 12:12 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: