25 Ιουλίου 2017

Βερολίνο: Γερμανίδα πολιτικός πόζαρε με το μόλις δύο μηνών μωρό της σε αφίσα

Το ηγετικό μέλος των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών προχώρησε σε αυτή την αμφιλεγόμενη κίνηση, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν χαμηλά ποσοστά στο κόμμα της

Μέχρι και το μωρό της ρίχνει στην προεκλογική εκστρατεία η σταρ του ευρωσκεπικιστικού κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" (AfD).


Πρόκειται για μία αμφιλεγόμενη κίνηση των Γερμανών λαικιστών, όπως επισημαίνουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας πως, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου και με βάση τα ποσοστά του κόμματος που βαίνουν μειούμενα, οι Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή με κάθε μέσο.

"Τι λόγο έχετε για να αγωνιστείτε για τη Γερμανία; Έχε εμπιστοσύνη, Γερμανία". αναγράφεται σε προεκλογική αφίσα. H 42χρονη Γερμανίδα πολιτικός, Φράουκε Πέτρι, είχε την φαεινή ιδέα να ποζάρει με το πέμπτο μωρό της, μόλις δύο μηνών, σε προεκλογική αφίσα που κοσμεί δρόμους της Γερμανίας.

Τον Ιούνιο, η Φράουκε Πέτρι έφερε στον κόσμο ένα γλυκύτατο αγοράκι. Το μωρό, μόλις δύο μηνών, απεικονίζεται στην προεκλογική αφίσα χωρίς να καλύπτεται το πρόσωπό του. "Τι λόγο έχετε για να αγωνιστείτε για τη Γερμανία;" γράφει η προεκλογική αφίσα που απεικονίζει την ισχυρή κυρία του "AfD" και το μωρό της. "Τόλμησε Γερμανία", είναι η λεζάντα της φωτογραφίας αλλά και το κεντρικό σύνθημα του κόμματος.

Η κίνηση αυτή της Πέτρι επικρίθηκε έντονα, γιατί το βρέφος φαίνεται καθαρά στη φωτογραφία.


Σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα, το κόμμα AfD θα δαπανήσει τρία εκατομμύρια ευρώ. Επικεφαλής του σε ομοσπονδιακό επίπεδο είναι το δίδυμο Αλίς Βάιντελ και Αλεξάντερ Γκάουλαντ, καθώς η Πέτρι έχει δηλώσει ότι σε αυτή την προεκλογική μάχη, δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος.

Mίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ