30 Ιουλίου 2017

Βάζει «βέτο» στα «ορφανά» ο Κακλαμάνης

Την αντίθεση του σε ενδεχόμενη προσπάθεια διεύρυνσης της ΝΔ με στελέχη των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη εκφράζει ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Κληθείς να σχολιάσει τα ανοίγματα που γίνονται από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το ΠΑΣΟΚ και προς τα -αποκαλούμενα από ορισμένους- «ορφανά του Κώστα Σημίτη», ο αντιπρόεδρος της Βουλής, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» εκφράζει την απορία: «Έχετε ακούσει κανένα από αυτά, που κάποιοι αποκαλούν ορφανά του κ. Σημίτη, να εκφράζει την επιθυμία να στοιχηθεί με τη ΝΔ;»

Όπως σημειώνει προτιμά η διεύρυνση του κόμματος να γίνει προς τον χώρο της πατριωτικής Δεξιάς, όπου «βρέθηκαν περίπου 1 εκατομμύριο ψηφοφόροι μας από το 2009 και παραμένουν ακόμη».

«Οι μισοί να επιστρέψουν πίσω, δεν χρειαζόμαστε ούτε δεκανίκια ούτε ορφανά για να φτάσουμε στην αυτοδυναμία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτηρίζει τον Κώστα Καραμανλή «κλειδί» για την αυτοδυναμία της ΝΔ και «το πιο δυνατό χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», ενώ προσθέτει πως ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. «αποτελεί κεφάλαιο και εγγύηση ενότητας για την πατρίδα, αφού η πολιτική ηθική του δεν αμφισβητείται από τη συντριπτική πλειονότητα του λαού».