11 Ιουλίου 2017

Από την Κρήτη στο Κέμπριτζ -Η Κρητικιά που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό καινοτομίας [εικόνες]

Σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας διακρίθηκε η Ευαγγελία Γ. Αγαπάκη από το Ηράκλειο, αποσπώντας το πρώτο βραβείο.

Η Κρητικά Ευαγγελία Γ. Αγαπάκη και η Ruodan Lu από την Κίνα, και οι δύο διδακτορικές φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, απέσπασαν από κοινού το πρώτο βραβείο σχετικά με την αυτοματοποίηση νεφελωμάτων σημείων σε τρισδιάστατα μοντέλα (Automation of Scan-to-BIM process of industrial facilities και automatic as-is Bridge Information Modelling System αντίστοιχα).


Ο διαγωνισμός καινοτομίας έγινε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου «Lean & Computing in Construction Congress (LC3)», το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες (4-12 Ιουλίου) στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal της Χερσονήσου. Βασικός διοργανωτής του συνεδρίου είναι ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου, Γιάννης Μπριλάκης. Στο συνέδριο συμμετέχουν κατασκευαστικές εταιρείες, ακαδημαϊκοί από 43 χώρες και περισσότεροι από 300 σύνεδροι διεθνώς.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας είχε 18 συμμετοχές και διεθνή κριτική επιτροπή από διακεκριμένες εταιρείες στο χώρο της τρισδιάστατης μοντελοποίησης κατασκευών, εικονικής πραγματικότητας και διαχείρισης τεχνικών έργων.

Το δεύτερο βραβείο βραβεύτηκε η Bella Nguyen (Καναδάς) πάνω στο θέμα «Autonomous Machine Vision Bridge and Tunnel Strike Prevention System» και αυτή από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, ενώ το τρίτο βραβείο το κέρδισε φοιτητής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.



Πηγή: cretalive.gr