Πτήση MH370: Οι έρευνες έφεραν στο φως βουνό μεγαλύτερο του Έβερεστ, στο βυθό!

- Ξεπέρασαν και την φαντασία του Ιούλιου Βερν τα όσα ανακάλυψαν οι επιστήμονες στον βυθό του Ινδικού Ωκεανού
- Οι επιστήμονες χαρτογράφησαν τον βυθό για να μπορέσουν να βρουν το αεροπλάνο
- Η χαρτογράφηση θα βοηθήσει στο να μάθουμε πως μετακινήθηκαν οι ήπειροι

Η εξαφάνιση της πτήσηςMH370 της Malaysia Airlinesείναι ένα απο τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρωπότητας. Η πτήση χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ τον Μάρτιο του 2014 καθώς πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, μεταφέροντας 239 επιβάτες και πλήρωμα. Από εκείνη την ημέρα τα ίχνη του αεροπλάνου και όσων επέβαιναν σε αυτό αγνοούνται και πέρα από κάποια "ορφανά" συντρίμμια που ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί αν ανήκαν στο αεροπλάνο κανείς δεν ξέρει τι έγινε. Είναι όπως λένε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στα χρονικά της πολιτικής αεροπορίας.

Όμως, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν το αεροπλάνο οι επιστήμονες χτύπησαν φλέβες χρυσού.

Οι λεπτομερειακοί χάρτες βυθού που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια των ερευνών για την ανεύρεση του αγνοούμενου αεροσκάφους της πτήσης MH370 των αερογραμμών της Μαλαισίας, μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της κατανόησης για τους πληθυσμούς των ψαριών, αλλά και την προϊστορική μετακίνηση των ηπείρων που βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο της γης.


Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι χάρτες αυτοί, δόθηκαν στην δημοσιότητα την Τρίτη, ενώ η έρευνα στον Ινδικό ωκεανό που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, αποκάλυψε τηνύπαρξη υποβρύχιων βουνώνπου έχουν έκταση μεγαλύτερη από αυτή τουΈβερεστ. Παράλληλα,εντοπίστηκε και μία χαράδρα στο βυθό, η οποία είναι διάσπαρτη από υπόγεια ηφαίστεια, ενώ έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Οι πληροφορίες που συνέλεξαν οι επιστήμονες κάλυψαν απόσταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες, εκτιμάται ότι ένα ποσοστό 10 με 15% των ωκεανών έχει ερευνηθεί την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στις έρευνες για την πτήση MH370.


newsit.gr