14 Ιουλίου 2017

ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΦΡΙΚΗ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ! Ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας προσπάθησε να ματαιώσει εκδήλωση της Original

Η δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας προσπάθησε να ματαιώσει πάρτι της Original 21 στο Άλσος με τη δικαιολογία του…καύσωνα, ωστόσο, η Πυροσβεστική και η Διεύθυνση Δασών την έβαλαν στη θέση της.

Έτσι, η μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της ΑΕΚ, θα διοργανώσει κανονικά απόψε ένα πάρτι στο Άλσος της πόλης, στον χώρο του «Κενταύρου». Την περασμένη Τρίτη, όμως, η δημοτική αρχή έστειλε έγγραφο στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία, επικαλούμενη έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών για έκτακτα καιρικά φαινόμενα (καύσωνα) και ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση λόγω αυξημένου κινδύνου για πυρκαγιά. Την ίδια ημέρα ο Δήμος έστειλε έγγραφο και προς την Original 21, με το οποίο της ζήτησε να αλλάξει τόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης, επικαλούμενος τον ίδιο λόγο.

Όμως, την Τετάρτη η Διεύθυνση Δασών απάντησε επίσης εγγράφως στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας, τονίζοντάς του ότι «Το υπ’ αρ. 4971/10-07-2017 κατεπείγον έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπ. Εσωτερικών με θέμα ‘Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων’ το οποίο επικαλείσθε δεν περιορίζει τη λειτουργία των πάρκων, αλσών και των εν γένει δασικών οικοσυστημάτων, αλλά ζητά από τους αρμόδιους φορείς να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας ως οφείλουν για την προστασία τους από επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα». Παράλληλα, οι διοργανωτές του πάρτι εξασφάλισαν και το ΟΚ της Πυροσβεστικής και η εκδήλωση θα γίνει κανονικά…

Όλα τα έγγραφα που ξεκίνησαν από την φαεινή ιδέα του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας να ματαιώσει μία νόμιμη εκδήλωση.