28 Ιουλίου 2017

Panama Papers: Ορόσημο η απόφαση του Πακιστάν να καθαιρέσει τον Ναγουάζ Σαρίφ

Η απόφαση έρχεται έπειτα από ενδελεχή έρευνα, καθώς το όνομά του έχει αναφερθεί στα Panama Papers - Ο Σαρίφ είχε δηλώσει στο κοινοβούλιο πέρυσι πως ο πλούτος της οικογένειάς του αποκτήθηκε νόμιμα κατά τις δεκαετίες


Ορόσημο η απόφαση του Πακιστάν να καθαιρέσει τον Ναγουάζ Σαρίφ, πρωθυπουργό της χώρας από το 2013, έπειτα από καταγγελίες περί διαφθοράς.

Η απόφαση έρχεται έπειτα από ενδελεχή έρευνα, καθώς το όνομά του έχει αναφερθεί στα Panama Papers.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έχει διατάξει εδώ και καιρό να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες σχετικά με κατηγορίες για διαφθορά που έχει διατυπώσει η αντιπολίτευση εναντίον του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ, γεγονός που του έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν από τη δικηγορική εταιρία Mossack Fonseca, που έχει έδρα τον Παναμά, η κόρη και δύο γιοι του Σαρίφ είναι ιδιοκτήτες υπεράκτιων εταιριών συμμετοχής που έχουν εγγραφεί στις βρετανικές Παρθένες Νήσους και τις χρησιμοποίησαν για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο.

Ο Σαρίφ είχε δηλώσει στο κοινοβούλιο πέρυσι πως ο πλούτος της οικογένειάς του αποκτήθηκε νόμιμα κατά τις δεκαετίες που προηγήθηκαν της ενασχόλησής του με την πολιτική και πως δεν έχει μεταφέρει χρήματα σε υπεράκτιες εταιρίες.