11 Ιουλίου 2017

Η Samsung εξαγόρασε ελληνική start-up! Τι κάνουν στην Innoetics που ενθουσίασε τον κολοσσό

Το τι μπορεί να πετύχει μια start up ακόμη και σε μια χώρα με δυσκολίες όπως η Ελλάδα αποδεικνύει η εξαγορά μιας ελληνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας από τον πολυεθνικό κολοσσό της Samsung Electronics.

Η κορεατική εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά της ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας Innoetics χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ακόμα το ύψος του ποσού που συμφωνήθηκε.

Η Innoetics είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς, η οποία δραστηριοποιείται στις τεχνολογίες φωνής και είναι τεχνοβλαστός (spin-off) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά». Ιδρύθηκε το 2006 από ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Κέντρου, με στόχο την εξέλιξη και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στις τεχνολογίες φωνής.

Η εταιρεία, τα τελευταία 10 χρόνια, αναπτύσσει και διαθέτει τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή του τομέα παγκοσμίως, έχοντας αποσπάσει βραβεύσεις σε έγκυρους διεθνείς οργανισμούς.

Η εταιρεία θα συνεχίσει την ανάπτυξη των τεχνολογιών της, όντας πλέον ανεξάρτητη θυγατρική της Samsung και διατηρώντας τις λειτουργίες της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΚ «Αθηνά», η εξαγορά αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών σε ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, ενώ παράλληλα είναι η μεγαλύτερη άμεση εξαγορά τεχνοβλαστού ελληνικού Ερευνητικού/Ακαδημαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.


Ο κύριος Γιάννης Ιωαννίδης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΚ «Αθηνά» εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε ως μια εξαιρετική και μοναδική επιτυχία της Innoetics.

«Τα αποτελέσματα της οραματικής ερευνητικής προσπάθειας μιας ομάδας του Κέντρου μας ήταν το ουσιαστικό στοιχείο που οδήγησε στη δημιουργία της Innoetics, η οποία μετά από έντονη και συστηματική επιχειρηματική δουλειά, εξελίχθηκε σε μια διεθνούς επιπέδου εταιρεία, άξια να αποκτηθεί από έναν κολοσσό όπως η Samsung», επεσήμανε ο κύριος Ιωαννίδης.

«Το ‘Αθηνά' θα αξιοποιήσει αυτή την εμπειρία για να υποστηρίξει νέες καινοτόμες και ρηξικέλευθες προσπάθειες των ερευνητών του και να ενισχύσει την μετατροπή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν σε αποδοτικές τεχνολογικές λύσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες», κατέληξε ο ίδιος.