27 Ιουλίου 2017

Ο Trump θέτει εκτός αμερικανικού στρατού τους τρανσέξουαλ-Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απείλησε να διακόψει το briefing [βίντεο]

«Ο αμερικάνικος στρατός δεν θα επιτρέψει πλέον σε διεμφυλικά (τρανσέξουαλ) άτομα να υπηρετoύν “με οποιαδήποτε ιδιότητα”» ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter σήμερα το πρωί ο πρόεδρος Trump.


«Μετά από διαβουλεύσεις με τους Στρατηγούς και τους στρατιωτικούς μου εμπειρογνώμονες, σας ενημερώνω πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα δεχτεί τρανσέξουαλ άτομα να υπηρετήσουν με οποιαδήποτε ιδιότητα τον αμερικάνικο στρατό» έγραψε ο Donald Trump.

«Ο στρατός μας πρέπει να επικεντρωθεί  στις αποφασιστικές και συντριπτικές νίκες και δεν μπορεί να επιβαρυνθεί με το τεράστιο ιατρικό κόστος και τη διαταραχή που θα συνεπάγονταν η παρουσία των τρανσέξουαλ. Σας ευχαριστώ» συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, η ανακοίνωση αυτή αποτελεί αναστροφή μιας πολιτικής εποχής του Obama, η οποία θεσπίστηκε τον περασμένο Ιούνιο από τον πρώην υπουργό Άμυνας Ash Carter. Ωστόσο η νέα ηγεσία του υπουργείου με επικεφαλής τον James Mattis ανακοίνωσε ότι η διαταγή αυτή θα καθυστερήσει να εφαρμοστεί.


Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απείλησε να διακόψει το briefing

Στο καθιερωμένο briefing του Λευκού Οίκου το ζήτημα του αποκλεισμού των διαφυλικών από τις ένοπλες δυνάμεις μονοπώλησε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων οι οποίοι θέλησαν να κάνουν σχετικές ερωτήσεις.

Αυτό, ωστόσο, φαίνεται πως δεν άρεσε στην εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η οποία είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους: «Αν αυτές είναι οι μοναδικές σας ερωτήσεις, θα σταματήσουμε εδώ, εάν έχετε για άλλα ζητήματα, θα χαρώ να τις απαντήσω», με τους δημοσιογράφους να αντιδρούν.

Η Σάντερς, πριν αποφασίσει πως δεν θέλει να δεχθεί ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα, ανέφερε πως είναι μια στρατιωτική απόφαση και ο Λευκός Οίκος θα χρειαστεί να συνεργαστεί με το Πεντάγωνο για να καθορίσει τον τρόπο εφαρμογής της πολιτικής αυτής.

«Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Aμυνας χρειάζεται να συνεργαστούν για να καθορίσουν την νόμιμη εφαρμογή αυτής της πολιτικής. . . και φαντάζομαι ότι το υπουργείο Άμυνας θα αναλάβει την πρωτοβουλία σχετικά με αυτό το θέμα», τόνισε.

«Οταν ο πρόεδρος πήρε την απόφαση εχθές, ενημερώθηκε ο γραμματέας Αμυνας καθώς και οι υπόλοιπο στρατιωτικοί σύμβουλοι», είπε μεταξύ άλλων.