07 Ιουλίου 2017

Wimbledon: Τέλος το όνειρο για τη Σάκκαρη που έφυγε με το κεφάλι ψηλά

H Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδωσε σπουδαία μάχη, αλλά η Τζοάνα Κόντα, Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν καλύτερη και εξασφάλισε δίκαια τη νίκη και την πρόκριση στον 4o γύρο


Πέρσι σταμάτησε στο 2ο γύρο όταν έπεσε πάνω στην Βίνους Γουίλιαμς… Φέτος η Μαρία Σάκκαρη έκανε ένα ακόμη βήμα, φτάνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της στον 3ο γύρο του φημισμένου τουρνουά Wimbledon, αλλά η Αγγλίδα Τζο Κόντα αποδείχθηκε πολύ ισχυρό εμπόδιο.

Παίζοντας εντός έδρας και με την συμπαράσταση του κόσμου η Κόντα έκανε με το ‘καλημέρα’ το μπρέικ κι αυτό αποδείχθηκε το καθοριστικό στοιχείο του αγώνα.

Η Σάκκαρη αναγκάστηκε να κυνηγά στο σκορ, μείωσε σε 1-2, 2-3 και στο 8ο γκέιμ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει καθώς προηγήθηκε με 40-15 όμως η Κόντα έκανε την ανατροπή και τελικά πήρε το σετ με 6-4.

Στο β’ σετ η Βρετανίδα παίζοντας πιο απελευθερωμένα προηγήθηκε με 4-0 και όλα κρίθηκαν στο 6ο γκειμ όταν και πάλι η Σάκκαρη προηγήθηκε με 40-15 και είχε την ευκαιρία να μειώσει σε 4-2, αλλά η Κόντα έκανε και πάλι την ανατροπή φτάνοντας τελικά στη νίκη με 6-1.

Ωστόσο η 21χρονη Μαρία μόνο περηφάνια και ικανοποίηση μπορεί να νιώθει για τη φετινής πορεία (2ος γύρος στην Μελβούρνη, 3ος στο Λονδίνο) και σίγουρα θα κερδίσει πολλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.