10 Αυγούστου 2017

Διευθυντής σχολείου είπε σε 12χρονο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, να... γυρίσει και το άλλο μάγουλο

Μια απίστευτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στον περιβάλλον ενός ιδιωτικού χριστιανικού σχολείου είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας οργή για την απαράδεκτη στάση του διευθυντή του εκπαιδευτικού ιδρύματος που προσπάθησε να «κουκουλώσει» την υπόθεση.


Σύμφωνα με την μήνυση που υπέβαλε η μητέρα του ανήλικου, ο γιος της φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού και κακοποίησης από μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου προ διετίας, Όταν όμως το αγόρι κατέφυγε στη διεύθυνση της Ακαδημίας Μπρέντγουντ για να καταγγείλει τα περιστατικά, ο διευθυντής τον προέτρεψε να μην μιλήσει σε κανέναν, λέγοντας μάλιστα ότι ως καλός χριστιανός όφειλε να «γυρίσει και το άλλο μάγουλο»!

Όπως αναφέρει στη μήνυσή της η γυναίκα, το διάστημα 2014-2015 μια ομάδα εφήβων ηλικίας 14-15 ετών είχαν βάλει στο στόχαστρο τον 12χρονο τότε γιο της. Η παρενόχληση ξεκίνησε στα αποδυτήρια, όπου τον στρίμωχναν, έβαζαν τα γεννητικά τους όργανα στο πρόσωπό του και του ζητούσαν να τα πάρει στο στόμα του.

Σύντομα, τα περιστατικά κακοποίησης άρχισαν να γίνονται όλο και πιο σοβαρά, με έναν από τους εφήβους να βιάζει τελικά τον γιο της καταγγέλουσας, κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν η διαμαρτυρία του μαθητή είχε ληφθεί σοβαρά υπόψη από το διευθυντή της Ακαδημίας και είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα.

Όταν όμως το αγόρι είχε πάει να μιλήσει στον Curtis H Masters, όπως ονομάζεται ο διευθυντής, μετά τα πρώτα περιστατικά, εκείνος του είχε πει απλά ότι ως καλός χριστιανός δεν πρέπει να δώσει συνέχεια, αφού «τα πάντα στο Βασίλειο του Θεού γίνονται για κάποιο λόγο», καταγγέλλει η γυναίκα, η οποία ζητά τώρα 30 εκατομμύρια  αποζημίωση.