02 Αυγούστου 2017

Νέα τροπολογία για... 150 προσλήψεις

Θα προσληφθούν σε προ-αναχωρησιακά κέντρα κράτησης αλλοδαπών

Έκτακτες και κατεπείγουσες ανάγκες επικαλείται η υπουργική τροπολογία που προστέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής για να προβλέψει την άμεση πρόσληψη 150 υπαλλήλων σε προ-αναχωρησιακά κέντρα κράτησης αλλοδαπών κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων.


Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση «λόγω έκτακτης ανάγκης και κατεπείγοντος, που συνίσταται στην άμεση πρόσληψη προσωπικού (περίπου 150 άτομα) για υγειονομική κάλυψη, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη καθώς και υπηρεσίες διερμηνείας των προ- αναχωρησιακών κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών, με βάση την πρόσκληση του γ.γ. Δημόσιας Τάξης προς τον υπουργό Υγείας και συγκεκριμένα την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ ΑΕ)».

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους «προκαλείται ενδεχόμενη ετήσια δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού της ΑΕΜΥ (επιχορηγούμενου φορέα της γενικής κυβέρνησης από τον κρατικό προϋπολογισμό) σε περίπτωση υπέρβασης του προβλεπόμενου ανώτατου ορίου προσλήψεων προσωπικού στο δημόσιο και στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης».

Χρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ