03 Αυγούστου 2017

Πετράκος: Ο Δραγασάκης είχε έτοιμη τροπολογία από το 2014 για την κρατικοποίηση των τραπεζών

Ετοιμη τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών είχε από το 2014 ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, υποστήριξε ο  πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, Θανάσης Πετράκος.


Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Πετράκος, είπε ότι ο κ. Δραγασάκης  είχε αποκαλύψει σε συγκέντρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη (Νοέμβριος 2014), ότι από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης θα είναι η κρατικοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Οπως ανέφερε, η τροπολογία προέβλεπε τη μετατροπή των μετοχών των τεσσάρων τραπεζών σε κοινές, προκειμένου  οι τράπεζες να περάσουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Αναφορικά με την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο κ. Πετράκος επικεντρώθηκε και στις συζητήσεις που γινόταν μετο καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας.

«Γνωρίζω πως είχε γίνει ερώτηση προς την διοίκηση των ΕΛΠΕ κατά πόσον μπορούν να διυλίσουν αργό από την λατινοαμερικανική χώρα, εφόσον παραστεί ανάγκη, καθώς είναι πιο «βαρύ» από άλλους τύπους», τόνισε χαρακτηριστικά.