14 Αυγούστου 2017

Ο παραμυθένιος γάμος της πριγκίπισσας του Τζοχόρ με έναν κοινό θνητό και η προίκα... των 4,40 ευρώ [εικόνες & βίντεο]

Μοιάζει σαν ιστορία βγαλμένη από τις σελίδες παραμυθιού. Κάτι σαν την Σταχτοπούτα αλλά... αντίστροφα.

Ο λόγος για τον παραμυθένιο γάμο της μοναχοκόρης του Σουλτάνου της Τζοχόρ στη Μαλαισία με τον πρώην παίχτη του ημι-επαγγελματικού ποδοσφαίρου Ντένις Βέρμπαας.

Η 31χρονη πριγκίπισσα Τούνκου Τουν Αμινάχ, κόρη ενός από τους πιο ισχυρούς σουλτάνους στη Μαλαισία, του Ιμπραήμ Ίμπνι Αλμαρχούμ Σουλταν Ισκαντάρ, γνώρισε τον 28χρονο Ολλανδό σε ένα καφέ, όταν εκείνος ήταν μάνατζερ μίας ποδοσφαιρικής ομάδας στη Μαλαισία και λεγόταν ακόμα Ντένις Βέρμπαας.

Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος αλλά σίγουρα ο Ολλανδός γαμπρός δεν περίμενε με τίποτα ότι το κορίτσι που γνώρισε σε ένα καφέ θα ήταν στην πραγματικότητα πριγκίπισσα.

Όπερ και εγένετο και για χάρη της αλλαξοπίστησε και το 2015 ασπάστηκε το Ισλάμ. Μαζί με την πίστη του άλλαξε και το όνομά του σε Ντένις Μοχάμεντ Αμπντουλάχ.

Ο γάμος τους παραδοσιακός, χλιδάτος και πλουμιστός ακολούθησε όλα όσα προτάσσει η οικογένεια της πριγκίπισσας.

Σε μία ιδιωτική τελετή, παρουσία της στενής οικογένειας και λίγων για τα δικά τους δεδομένα καλών φίλων -1.200 άτομα τον αριθμό (!)-, η 31χρονη πριγκίπισσα και ο 28χρονος αγαπημένος της αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης, σε ένα ειδικό δωμάτιο του παλατιού.

Σύμφωνα με τα ...αιώνια γαμήλια έθιμα των μουσουλμάνων του Τζοχόρ μάλιστα ο γαμπρός έδωσε και προίκα περίπου ...4.40 ευρώ για να αποκτήσει την εκλεκτή της καρδιάς του.

Ως σημάδι σεβασμού κατά τη διάρκεια της τελετής, το ζευγάρι φίλησε τα χέρια των γονέων και κάθησε σε μία περίτεχνα διακοσμημένη δίοδο, καθώς τα μέλη της οικογένειας και οι αξιωματούχοι έριχναν πέταλα στα χέρια τους και τους πετούσαν αρωματικό νερό και κίτρινο ρύζι.

Στη συνέχεια, οι νεόνυμφοι έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους ως ανδρόγυνο στα σκαλιά του παλατιού, χαμογελώντας και χαιρετώντας τους περίπου 1.200 καλεσμένους.

Οι προετοιμασίες υπήρξαν φρενήρεις τις τελευταίες ημέρες, με τους χώρους του παλατιού και τους δρόμους του σουλτανάτου να κοσμούν σημαίες.

Η βασιλική οικογένεια του Τζοχόρ είναι ζάμπλουτη και πανίσχυρη και έχει μάλιστα και τον δικό του ιδιωτικό στρατό. Πρόκειται μάλιστα για το μοναδικό σουλτανάτο της Μαλαισίας που έχει δικό του στρατό.

Ο Σουλτάνος είναι αξιωματικός του στρατού και σπούδασε στη Σχολή Νόμου και Διπλωματίας της Φλέτσερ στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης και έχει πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών.

Η Μαλαισία έχει μια μοναδική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, ο θρόνος της μουσουλμανικής πλειοψηφικής χώρας αλλάζει χέρια ανά πενταετία μεταξύ των κυβερνώντων των εννέα κρατών που εξακολουθούν να είναι επικεφαλής των ισλαμικών δικαιωμάτων.

Ο σημερινός βασιλιάς είναι ο Σουλτάνος Μοχάμαντ ο 5ος, ο οποίος θα αποχωρήσει το 2021.

Ωστόσο, ο Ντένις είναι μάλλον απίθανο να αναλάβει το θρόνο, αφού οι ηγεμόνες επιλέγουν μεταξύ τους ποιος θα είναι ο επόμενος βασιλιάς.