14 Αυγούστου 2017

Μεταφέρθηκε στα Χανιά το 8χρονο κορίτσι με την σκωληκοειδίτιδα

Μετά από δύο μέρες που ήταν «αποκλεισμένo» στην Γαύδο, λόγω ισχυρών ανέμων

Έπειτα από δύο ημέρες που ήταν «αποκλεισμένo» στην Γαύδο μεταφέρεται αισίως στα Χανιά το 8χρονο κορίτσι με την σκωληκοειδίτιδα.


Σήμερα το πρωί, το σκάφος του λιμενικού κατάφερε να προσεγγίσει το νησί, καθώς είχαν κοπάσει οι άνεμοι, και παρέλαβε το κοριτσάκι που νοσηλευόταν στο περιφερειακό ιατρείο της Γαύδου με συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας.

Η υγεία του παιδιού από χθες παρουσίαζε βελτίωση ωστόσο χρειάζεται η μεταφορά της στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν χρειάζεται να προχωρήσουν οι γιατροί σε νέα θεραπεία.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο στη Γαύδο όταν το 8χρονο κορίτσι είχε έντονους πόνους στην κοιλιά.

Οι γονείς του το μετέφεραν στο περιφερειακό ιατρείο όπου και διαγνώστηκε με οξεία σκωληκοειδίτιδα.

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο των Χανίων και έδωσαν σήμα στο λιμενικό σώμα για να ξεκινήσει η διακομιδή του.

Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δεν επέτρεπαν στους λιμενικούς να προσεγγίσουν το νησί.

Την ίδια ώρα, στο πλευρό του κοριτσιού βρισκόταν τόσο οι γιατροί του περιφερειακού ιατρείου όσο και δύο γιατροί που έκαναν διακοπές στην Γαύδο.

Δυστυχώς, οι άνεμοι δεν κόπαζαν με αποτέλεσμα το 8χρονο κορίτσι να παραμείνει στο νησί «αποκλεισμένη» έως και σήμερα το πρωί όπου μεταφέρθηκε με σκάφος του λιεμικού στα Σφακιά κι από εκει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο των Χανίων.

Πηγή: Cretapost.gr