03 Αυγούστου 2017

Αδωνις: Ιδού η ύποπτη απόφαση Πολάκη που καταργεί τις ποινές σε υπερκοστολογήσεις από ιδιώτες προς τον ΕΟΠΥΥ

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, μια υπουργική απόφαση του Παύλου Πολάκη -την οποία είχε χαρακτηρίσει «ύποπτη» ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή- σημειώνοντας ότι προκαλεί τους ασφαλισμένους και ζημιώνει τον ΕΟΠΥΥ.

«Για να μήν ψάχνει ο Πολάκης ιδού η δική του Υ/Α και οι ποινές της προηγουμένης που κατήργησε όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή», έγραψε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.








Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε πει: Πολλές κορώνες υπέρ της διαφάνειας, αλλά στην πράξη κλείνετε τα μάτια. Οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου είχαν σπεύσει να προστατεύουν τον ΕΟΠΥΥ από τις υπερτιμολογήσεις. Από αυτούς που έκλεβαν το κράτος. Στις 28 Ιουλίου, ο κ. Πολάκης καταργεί αυτές τις ποινές. Τι γραμμάτια ξεπληρώνεται και σε ποιους; Εμείς επιχειρήσαμε να βάλουμε τάξη και επιλέξαμε πέντε καταξιωμένες εταιρείες, για να κάνουν ελέγχους. Βάλαμε φρένο σε αλόγιστες υπερβάσεις. Αντί να συνεχίσετε αυτή τη δράση, ανοίξατε το δρόμο σε νέες απαράδεκτες υπερβάσεις. Το ίδιο κάνατε και με την τροπολογία του ΚΕΛΠΝΟ. Να νομιμοποιήσετε δαπάνες που ελέγχονται. Όταν σας έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη φέρατε τροποποιητική τροπολογία.