03 Αυγούστου 2017

Τσίπρας: Για εμάς αριστεία δεν είναι ποιος θα κρατάει τη σημαία, αλλά ποιος σπάει τις περισσότερες βιτρίνες

Την «επιτυχία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπάθησε να αποτυπώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις πρωτοβάθμιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας

Πρόκειται για την δεύτερη παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής το τελευταίο 48ωρο. Κι αυτό γιατί το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι οι προωθούμενες διατάξεις για την Παιδεία και την Υγεία μπορούν επικοινωνιακά να αλλάξουν την ατζέντα από τις επιπτώσεις του τρίτου και τέταρτου μνημονίου.

Πέραν τούτου ο Α. Τσίπρας υπερασπίστηκε και την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τους σημαιοφόρους οι οποίοι πλέον θα επιλέγονται με κλήρωση και όχι με την επίδοση.
«Πάτε ακόμα παραπέρα τον λαϊκισμό και γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού γιατί η αριστεία για εσάς είναι αν το παιδάκι των επτά ετών θα πάρει τη σημαία», είπε εξαπολύοντας επίθεση στην ΝΔ για να προσθέσει: «Εσείς που κλείσατε τα σχολεία και διδάσκατε με φωτοτυπίες και στείλατε τους επιστήμονες έξω από την χώρα, εσείς έρχεστε και μιλάτε για την αριστεία. Για εμάς η αριστεία και η βοήθεια στην αριστεία δεν είναι ποιος θα κρατά την σημαία στα 7-8 έτη. Όλοι πρέπει να κρατούν το εθνικό σύμβολο. Για εμάς άνοιγμα προς την αριστεία είναι να ανοίγουν τα σχολεία, να ανοίγουμε βιβλιοθήκες. Να δίνουμε κίνητρα σε επιστήμονες να μένουν στην χώρα. Αυξάνοντας τον προϋπολογισμό για την έρευνα».
Ακολούθως ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον τομεάρχη Υγείας Βασίλη Οικονόμου και τον αναπληρωτή Ιάσωνα Φωτήλα. «Βλέπω στα έδρανα τον τομεάρχη Υγείας της ΝΔ και τον αναπληρωτή που ήρθαν ως μεταγραφές από άλλα κόμματα.

Δεν ξέρω βέβαια αν είναι επιπέδου Μέσι και Νεϊμάρ» είπε για να συνεχίσει: «Θα έρθει λέει η ΝΔ και θα βάλει Χ σε προσλήψεις και σε διοικητές που πήραν την θέση με αδιάβλητες διαδικασίες και όχι με το σύστημα 4-2-1. Σήμερα είδα και τον αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας να λέει ότι είναι ουτοπική η πρόθεση της κυβέρνησης να θέλει να φτιάξει μονάδες σε κάθε πόλη και πως πρέπει να κάνει συμβάσεις με ιδιωτικές μονάδες. Να διοχετευτούν οι ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές. Αυτή είναι η άποψή σας. Μας βοηθάτε κ. Φωτήλα με όσα λέτε. Είστε το κόμμα που σήμερα υπηρετεί με σαφήνεια και σταθερότητα τα ιδιωτικά συμφέροντα σε Υγεία Παιδεία εμείς έχουμε άλλη αντίληψη».