07 Αυγούστου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Η πτήση του τρόμου από την Αθήνα: Αντικείμενα στο πάτωμα και ο πιλότος ψύχραιμος

Το χάος που προκλήθηκε από τις αναταράξεις στην πτήση της American Airlines που είχε απογειωθεί από την Αθήνα με προορισμό τη Φιλαδέλφεια το Σάββατο, αποτυπώνουν οι φωτογραφίες μέσα από την καμπίνα των επιβατών.

Οι ισχυρότατες αναταράξεις σημειώθηκαν λίγο πριν την προσγείωση προκαλώντας τον τραυματισμό δέκα ατόμων, επτά μελών του πληρώματος και τριών επιβατών, που χρειάστηκε, μάλιστα, να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές: στο πάτωμα έχουν πέσει αποσκευές, αντικείμενα και αναψυκτικά καθώς όλα συνέβησαν την ώρα που οι αεροσυνοδοί είχαν ολοκληρώσει τη διανομή ποτών και καφέδων.















Στο βίντεο που ανήρτησε ένας γιατρός από το Λος Άντζελες που επεβαίνε στην πτήση 759 της American Airlines έχουν καταγραφεί οι στιγμές αμέσως μετά τη λήξη συναγερμού με τον πιλότο να απευθύνεται στους επιβάτες.

«Κυρίες και κύριοι είμαι ο πιλότος. Σας ζητούμε συγγνώμη για αυτό την απροσδόκητη αναταραχή. Είχαμε ορισμένες ελαφρές αναταράξεις, ήταν κάτι τελείως απροσδόκητο. Ζητήσαμε από το πλήρωμα να κάνει μια εκτίμηση, να δει ότι όλα είναι εντάξει. Επαναλαμβάνω ότι ζητάμε ειλικρινώς συγγνώμη. Δεν περιμένουμε κάτι ανάλογο στο υπόλοιπο της πτήσης. Θέλουμε να είστε όλοι ασφαλείς, γι' αυτό παραμείνετε στις θέσεις σας» ακούγεται να λέει ο πιλότος στους επιβάτες που μάλλον σοκαρισμένοι τον ακούν με προσοχή.

Τις πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του αεροσκάφους μετέδωσε μέσω Twitter η δημοσιογράφος Τζέσικα Χιούζμαν. «Μόλις μας είχαν δώσει αναψυκτικά. Το αεροπλάνο είναι γεμάτο υγρά» έγραψε ως λεζάντα. Σύμφωνα με την ίδια μια από τις αεροσυνοδούς υπέστη εξάρθρωση ώμου.





Στην επίσημη ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρία αναφέρει: Η πτήση από την Αθήνα στη Φιλαδέλφιεα υπέστη σοβαρές αναταράξεις λίγο πριν την προσγείωση του αεροσκάφους στη Φιλαδέλφεια. Η ένδειξη "προσδεθείτε" ήταν ενεργοποιημένη. Τρεις επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για αξιολόγηση.