04 Αυγούστου 2017

Η φωτιά έλιωσε το κράνος πυροσβέστη σε πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη [εικόνες]

Έλιωσε και παραμορφώθηκε το κράνος ενός πυροσβέστη στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος μαζί με ακόμη 16 πυροσβέστες, πάλευε επί ώρα με τις φλόγες που ξέσπασε σε υπόγειο πολυκατοικίας στις Συκιές.

Σύμφωνα με το seleo.gr, λόγω της προσπάθειας των πυροσβεστών για να περιοριστεί η φωτιά και να μην φτάσει τους πάνω ορόφους, πολλοί από αυτούς ανέβασαν παλμούς στους 180 βαθμούς και τους παρήχθη από το ΕΚΑΒ, καθαρό οξυγόνο.

Όσον αφορά το περιστατικό, την φωτιά στο υπόγειο έβαλε ένας άντρας με ψυχολογικά προβλήματα. Από το σημείο απεγκλωβίστηκαν και οκτώ κάτοικοι, όπου και τους παρήχθησαν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πυροσβέστης κατέθεσε αναφορά για το κράνος, ώστε να του προμηθευτεί νέο, για να μπορεί να εργάζεται με ασφάλεια.

Ωστόσο το χρονικό περιθώριο που θα χρειαστεί για να προμηθευτεί νέο είναι άγνωστο, καθώς υπάρχει μία γενική καθηστέρηση στην χορήγηση στολών και ατομικής προστασίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμητρης Τσαλής υπάρχουν πυροσβέστες που έχουν το ίδιο κράνος 10, 15 και 18 χρόνια.


Πηγή: Seleo.gr