12 Αυγούστου 2017

Υπόθεση Παππά: Δείγμα καθεστωτισμού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλώς να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια». Οταν ο Ιούλιος Καίσαρας είχε πει αυτή τη φράση, χωρίζοντας με τη δεύτερη σύζυγό του Πομπηία Σύλλα, δε φανταζόταν ότι τα συγκεκριμένα λόγια θα μείνουν στην  ιστορία και θα χρησιμοποιούνταν κατά κόρρον σε πολιτικές συγκρούσεις ανά τους αιώνες.


Στην ελληνική πολιτική σκηνή η ιστορική φράση του Καίσαρα επανήλθε στο στόμα πολλών, όταν έγινε γνωστός ο διορισμός του Στέλιου Παππά στην ηγεσία του ΟΑΣΘ. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την πορεία στην Αριστέρα του κ. Παππά. Για τα αποτέλεσμα αυτής της πορείας πιθανόν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις, όμως η διαδρομή του δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.

Αντιθέτως αντικείμενο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης έγινε η τοποθέτηση του πατέρα του υπουργού ψηφιακής πολιτικής στη θέση του πρόεδρου του ΟΑΣΘ, έστω και αμισθί, εξαιτίας της συγγενικής σχέσης.

Η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή προκάλεσε πλήθος σχολίων.

Η Αντιπολίτευση τη χλεύασε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη «γιόρτασαν», όπως συνηθίζεται να λέγεται στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ – παραπέμποντας στις πρακτικές Γαβρόγλου – είδε την τοποθέτηση του πατρός Παππά στη διοίκηση του ΟΑΣΘ να γίνεται «κατόπιν κλήρωσης που διενήργησε ο κ. Σπίρτζης», όπως τονίζουν με σκωπτικό ύφος γαλάζια στελέχη.

Ανάλογα υπήρξαν και τα σχόλια των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης άλλων κομμάτων. Οι ίδιες μάλιστα πηγές επισημαίνουν ότι η απόφαση για το διορισμό του πατέρα ενός Υπουργού ως επικεφαλής ενός δημόσιου Οργανισμού, έστω και υπό εκκαθάριση, καθιστά πασιφανή την «καθεστωτική» αντίληψη που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η επιλογή αυτή εκπέμπει ηχηρή προειδοποίηση ότι ο κ. Τσίπρας και το περιβάλλον του, καθώς θα πλησιάζουν οι εκλογές, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν – χωρίς κανένα δισταγμό και καμία αναστολή – στα άκρα, εφαρμόζοντας πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και πρακτικές.

«Η κρατική θέση για τον πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής» και οι προφάσεις που τη συνόδευσαν αποτέλεσαν δείγμα καθεστωτισμού, ψευδολογίας και αρλουμπολογίας που χαρακτηρίζει τα έργα και το έργο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι δείγμα της αντίληψής τους για το Κράτος  λάφυρο στα χέρια του κόμματος. Δείγμα ταύτισης του κόμματος – το οποίο ο νεοδιορισθείς δήλωνε αποφασισμένος να υπηρετεί από κάθε θέση – με το Κράτος, που κατέλαβαν και θέλουν να αιχμαλωτίσουν και να υποτάξουν» τονίζει στέλεχος της Πειραιώς.

Στην ΝΔ δεν αφήνουν ασχολίαστο και το μοντέλο της «αμισθί εργασίας».

«Είναι μια πρακτική που επιτρέπει στους «νέους λειτουργούς» που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρούν τη σύνταξή τους και  ταυτόχρονα να οφείλονται τα επιπλέον. Όπως για παράδειγμα τα οδοιπορικά που έλεγε και η κυρία Θάνου» τόνιζε στο liberal.gr συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη.

«Κάποιοι είπαν το διορισμό του πατρός Παππά ευλογία, καθώς διαλύει  τα τελευταία προσχήματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάποιοι παρομοίωσαν τη φαεινή αυτή ιδέα με επικοινωνιακή προβοκάτσια. Κάποιοι είδαν ένα θρασύτατο φτύσιμο στα πτυχία και στα πτυχία των νέων παιδιών. Κάποιοι διερωτήθηκαν εάν υπάρχει αξιοκρατική διαδικασία που κατέληγε στον πατέρα ενός Υπουργού. Και κάποιοι ακόμη διερωτώνται: Εδώ Παπάς, εκεί Παπάς, που είναι ο Παπάς;  Παπατζίδικα πράγματα, δηλαδή.  Αποκαλυπτικά του θράσους που χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και των μεθοδεύσεων που απεργάζονται, μέχρι την ώρα των εκλογών» ήταν οι σκληρές φράσεις που χρησιμοποίησε στο liberal.gr συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη αποτυπώνοντας και το κλίμα που υπάρχει στην οδό Πειραιώς για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως θεωρούν ότι το γεγονός πως αναγκάστηκε να κάνει δήλωση στήριξης ακόμη και ο Υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης για το διορισμό Παππά αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη επιλογή έχει στενοχωρήσει πολλούς άλλους επίδοξους μνηστήρες στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσοντας στο πλαίσιο αυτό και  το άρθρο της «Αυγής» με τίτλο: «Ζητείται λογική».

http://www.liberal.gr/arthro/158843/politiki/2017/ypothesi-pappa-deigma-kathestotismou-ton-syriza-anel-.html