04 Αυγούστου 2017

Μια εντυπωσιακή Ελλάδα στο φακό

O 29χρονος Αθηναίος Τριαντάφυλλος Φαμπρικατζής αγάπησε τα ταξίδια και επέλεξε να εκφράζεται μέσα από το βλέμμα του στο φακό

O φωτογράφος Τριαντάφυλλος (Αλκης) Φαμπρικατζής γεννήθηκε πριν 29 χρόνια στην Αθήνα. Η αγάπη του για τα ταξίδια τον οδήγησε επαγγελματικά στον ταξιδιωτικό χώρο και συγκεκριμένα στις αερομεταφορές. Σε ένα ταξίδι πριν 3 χρόνια ξεκίνησαν όλα για αυτόν. Η παρέα του γύρισε με αναμνηστικά σουβενίρ, εκείνος είχε κρατήσει ζωντανές τις στιγμές μέσα από τις φωτογραφίες του. Από τότε η φωτογραφική μηχανή τον ακολουθούσε παντού. Είναι ο σύντροφος του. Άρχισε να φωτογραφίζει τα πάντα και να βελτιώνει συνεχώς την τεχνική του.


«Πειραματιζόμουν με το φωτισμό το καδράρισμα και τις έννοιες εστίαση, διάφραγμα κτλ. για να αποδώσω όσο καλύτερα μπορούσα αυτό που έβλεπα. Με τον καιρό ανέλαβα μερικά φωτογραφικά πρότζεκτ πορτραίτων μουσικών και χορευτών. Το να αποτυπώσω την κίνηση σε μια φωτογραφία υπήρξε πρόκληση για μένα αλλά και πηγή έμπνευσης για αυτό που κάνω τώρα. Δραστηριοποιήθηκα και σε άλλα είδη φωτογραφίας οι οποίες μεταξύ τους είχαν ένα κοινό σημείο, την μακρά έκθεση (Long Exposure). Πλέον προσπαθώ να εφαρμόζω αυτήν την τεχνική στις περισσότερες φωτογραφίες τοπίων απαθανατίζοντας την κίνηση. Έχω ταξιδέψει σε αρκετά μέρη και εκτός Ελλάδας αλλά έχω επιλέξει την Ελληνική φύση γιατί συνδυάζει ποικιλομορφία με υπέροχα χρώματα και έναν απαράμιλλο ουρανό. Σε κάθε ανάβαση σε βουνό ή σε κάποια απόμερη τοποθεσία μαζί με τη σκηνή μου κουβαλώ πλέον και το φωτογραφικό εξοπλισμό μου, έτσι μπορώ να μοιραστώ με τον κόσμο και να πάρει έστω μια γεύση για το τι αντικρίζω κάθε φορά »

Στις περισσότερες φωτογραφίες του χρησιμοποιεί την τεχνική της μακράς διάρκειας έκθεσης ( Long Exposure) για να αποθανατίσει τον χρόνο εφαρμόζοντας την σε οτιδήποτε μπορεί να αποτυπώσει την κίνηση όπως αστέρια(star-trails), σύννεφα, νερό, ομίχλη, μια καταιγίδα ακόμη και με τεχνητό φωτισμό (light-painting). « Έχει τύχει να περιμένω ακόμα και 7:30 ώρες για να ολοκληρωθεί μια φωτογραφία, η εικόνα όμως πάντα με ανταμείβει. Παρ’ όλα αυτά αν το τοπίο το επιτρέπει λατρεύω να φωτογραφίζω τον γαλαξία η ακόμη και το ηλιοβασίλεμα ή την ανατολή, γι αυτό και επιλέγω να φωτογραφίζω το βράδυ αλλά και αργά το απόγευμα ή νωρίς το πρωί καθώς τα χρώματα που αναδύονται εκείνες τις ώρες είναι τα πιο έντονα και μπορούν να μεταμορφώσουν μια φωτογραφία».

Light painting με έκθεση 64λεπτά Αμπελάκια, Λάρισα

Star-trails 7:30 ώρες έκθεση. Ποτάμι, Σάμος

Ο Γαλαξίας πάνω από την χώρα της Σκύρου

Light painting στην ανατολή. Ανάβυσσος, Άγιος Νικόλαος

Star-trails 2:30 ώρες έκθεση. Κρικελοπόταμος, Ευρυτανία

Δύση στην Μπελόη, Ζαγοροχώρια

Star-trails και καταιγίδα 30 λεπτά έκθεση στην ανατολή του φεγγαριού . Σαρακήνικο, Μήλος

Ανατολή στα Βαρδούσια Όρη

Η Αφροδίτη πάνω από τους πυλώνες των Μετεώρων

Star-trails, η κορυφή του Κόρακα, έκθεση 5 ώρες και 17 λεπτά, Βαρδούσια Όρη

Ο Γαλαξίας δίπλα από το Στεφάνι του Δία. Όλυμπος

Καταρράκτης στο φαράγγι του Λούσιου στην Αρκαδία με έκθεση 30 δευτερόλεπτα

Ο Γαλαξίας πάνω από τα βράχια στο Σαρακήνικο. Μήλος

Info
Για περισσότερες φωτογραφίες δείτε εδώ: Facebook | Instagram | 500px

Στέφανος Καστρινάκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ