02 Αυγούστου 2017

Παραιτήθηκε και ξεπαραιτήθηκε ο Τσακνής-Γκρίνια στον Τσίπρα για την ΕΡΤ και τις αρμοδιότητές του

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το liberal.gr με τον Διονύση Τσακνή, ο πρόεδρος της ΕΡΤ δήλωσε ότι δεν έχει καμία ιδέα για τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με την παραίτησή του, ούτε και ενημερώθηκε από κανέναν αξιωματούχο της κυβέρνησης για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με τη θέση του.


Ο ίδιος προσθέτει ότι χθες είχε μια καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι δεν προέκυψε απολύτως κανένα ζήτημα πέρα από τα τυπικά και διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν τα καθήκοντά του, ως προέδρου της δημόσιας τηλεόρασης.

Νωρίτερα, πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σήμερα στην Καθημερινή και επιβεβαιώνονται από άλλες πηγές, φέρουν τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή να βρίσκεται υπό παραίτηση, όντας δυσαρεστημένος από την υποβάθμιση των αρμοδιοτήτων του.

Ο ίδιος φέρεται να υπέβαλε την παραίτησή του στη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες με τον Πρωθυπουργό, με αντικείμενο τις αρμοδιότητες του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση μετά και την επιλογή του νομικού συμβούλου της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Τσακνής και Κωστόπουλος φέρονται να έχουν διαφωνήσει έντονα για τους ρόλους που θα έχουν στο ραδιομέγαρο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, έχει αναλάβει το ρόλο να μεταπείσει τον Δ. Τσακνή, με τον οποίο αναμένεται να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες για να συζητηθούν τα θέματα των αρμοδιοτήτων μεταξύ του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου στη Δημόσια ραδιοτηλεόραση.

liberal.gr

Γκρίνια Τσακνή στον Τσίπρα για την ΕΡΤ και τις αρμοδιότητές του

Χθες επικράτησε αλαλούμ και με το θέμα του Χάρρυ Κλυνν

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε χθες ο πρόεδρος της ΕΡΤ, συνθέτης Διονύσης Τσακνής, κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε πολλά παράπονα στον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι δεν έχει αρμοδιότητες στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η «Καθημερινή», ο Διονύσης Τσακνής έφτασε στο σημείο να υποβάλλει την παραίτησή του και μάλιστα ανέλαβε να τον μεταπείσει ο  υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες από το Ραδιομέγαρο, αναφέρουν ότι ο κ. Τσακνής δεν έφτασε στο σημείο να υποβάλλει παραίτηση, απλώς εξέφρασε τα παράπονά του στον Αλέξη Τσίπρα. Για παράδειγμα ο κ. Τσακνής διατύπωσε τον προβληματισμό για το τι ακριβώς θα κάνει ο ίδιος στο Ραδιομέγαρο μετά και την επιλογή του νομικού κ. Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες επικράτησε αλαλούμ με τη διαρροή της είδησης για την τοποθέτηση του Χάρρυ Κλυνν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ που ξεκίνησε από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Αυγή.

Αφού η είδηση μεταδόθηκε και από την Εφημερίδα των Συντακτών στη συνέχεια ξεκίνησε να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Στη συνέχεια, όμως, η είδηση διαψεύστηκε από πηγή του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο αρχικά παρουσίασε την εκδοχή ότι επρόκειτο για ένα λάθος ζητώντας συγγνώμη για το μπέρδεμα. Υποστήριζε, μάλιστα, ότι η αναζήτηση για τον εντόπισμο όλων των μελών του ΔΣ της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης συνεχιζόταν ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ο Χάρυ Κλύνν.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα η ίδια πηγή παρουσίαζε μια διαφορετική εκδοχή του τι συνέβη με τον ηθοποιό είτε γιατί υπήρξαν αντιδράσεις είτε ως πρόσχημα και προκειμένου να μην φανεί ως γκάφα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και κατ' επέκταση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Σύμφωνα, λοιπόν με την τελευταία εκδοχή που διακινήθηκε όντως υπήρξε πρόταση προς τον ηθοποιό για να είναι ένα από τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ αλλά ο Χάρρυ Κλυνν ενημέρωσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόσκληση αυτή γιατί, όπως τους είπε, είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και η απόσταση είναι ανυπέρβλητο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έχει ήδη αναλάβει ο Βασίλης Κωστόπουλος ενώ αναπληρωτής του αναμένεται να τοποθετηθεί ο Γιώργος Θαλασσινός. Τα άλλα μέλη του ΔΣ είναι ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο Διονύσης Τσακνής και δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων.

protothema.gr