04 Αυγούστου 2017

Σφοδρές αντιδράσεις από τη ΝΔ για την κατάργηση της έπαρσης σημαίας και του εθνικού ύμνου

Η αντιπαράθεση που ξεκίνησε ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση μετά την καθιέρωση της κλήρωσης για την επιλογή των σημαιοφόρων αναμένεται να κλιμακωθεί τα επόμενα 24ωρα εξαιτίας της αμφιλεγόμενης απόφασης του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει επίσης τον εθνικό ύμνο και την έπαρση σημαίας στα δημοτικά.

Στελέχη της ΝΔ ήδη αντιδρούν έντονα στις αποκαλύψεις της Καθημερινής, ότι στο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων δεν θα περιλαμβάνονται πλέον η έπαρση της σημαίας παράλληλα με ωδή του εθνικού ύμνου από τους μαθητές.

«Η πρόθεση του Γαβρόγλου, της κυβερνήσεως ήταν να καταργηθεί και η πρωινή προσευχή, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε το Προεδρικό Διάταγμα στην κυβέρνηση με βάση τις παρατηρήσεις του ΣτΕ και η πρωινή προσευχή διεσώθη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε τη στάση της κυβέρνησης στο γεγονός ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει τα μνημόνια δύο – δύο, κόβει συντάξεις, και θέλει να υπενθυμίζει στο κομματικό του ακροατήριο ότι είναι αριστερό κόμμα», κάνοντας μάλιστα λόγο για ακροαριστερή ατζέντα που δεν έχει σχέση με τις παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναρωτήθηκε μέσω Twitter τι θα γινόταν αν ήταν η Κυβέρνηση Σαμαρά εκείνη που καταργούσε την πρωινή προσευχή, την έπαρση σημαίας και τον εθνικό ύμνο στα σχολεία.


«Σε γνωρίζω από την κόψη»: Στις 4/8/1865 καθιερώνονται ως Εθνικός Ύμνος οι 2 πρώτες στροφές του ‘’Ύμνου εις την Ελευθερία’’ του Δ. Σολωμού. Αλλά όπως γράφει η Καθημερινή, το Υπ. Παιδείας αποφάσισε ότι οι μαθητές δεν θα ψάλλουν τον εθνικό ύμνο στην έπαρση της σημαίας!» επισημαίνει από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Η κατάργηση ουσιαστικά της τελετής έπαρσης της σημαίας, δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έχει άλλες προτεραιότητες…» σημείωσε στο Twitter ο κ. Δένδιας.


«Η γνωστή αριστερά. Όταν δεν καταργείς το μνημόνιο, καταργείς την έπαρση της σημαίας. Έτσι, για ιδεολογικό "ξεκάρφωμα"» σχολίασε με μήνυμα του στο Twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.