11 Αυγούστου 2017

ΝΔ: Αυτήν τη φορά θύματα της πιο ανεπαρκούς ηγεσίας που πέρασε ποτέ από το Υπουργείο Υγείας είναι οι Ηπειρώτες

Στη διακοπή των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Άρτας, για τουλάχιστον 2,5 μήνες, λόγω έλλειψης πιστώσεων, προχώρησε ο διοικητής του νοσοκομείου, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) με ανοιχτή επιστολή της στον πρωθυπουργό.


Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, δια του τομεάρχη της βουλευτή Επικρατείας, Βασίλη Οικονόμου.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι η απόφαση για διακοπή των χειρουργικών επεμβάσεων Ορθοπεδικών και Νευροχειρουργικών τακτικών περιστατικών λόγω έλλειψης πιστώσεων αφορά το διάστημα 28 Ιουνίου έως τουλάχιστον τα μέσα Σεπτεμβρίου, και παραθέτουν τη σχετική απόφαση:

«Άρτα 28/6/2017

ΠΡΟΣ: 1. Συντονιστή Δ/ντη Ορθοπεδικής Κλινικής


2. Δ/ντη Νευροχειρουργικής Κλινικής

ΘΕΜΑ: Διακοπή τακτικών Χειρουργείων

»Λόγω περιορισμένων πιστώσεων, από σήμερα δεν θα προγραμματίζονται στο Νοσοκομείο τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν υλικά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής σας.

Ο Διοικητής

Μπαλάσκας Βασίλειος»

Στην επιστολή της, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ακόμα ότι στο Νοσοκομείο Άρτας δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη, ούτε ένας φύλακας, λόγω έλλειψης πόρων, την ίδια ώρα, που όπως αναφέρει, «το ΚΕΕΛΠΝΟ σπαταλά 350.000 ευρώ το μήνα για φύλαξη σε εταιρεία με ανάθεση».

Αντιδρώντας, ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ δηλώνει ότι «οι δυσάρεστες εκπλήξεις, εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας δεν λένε να σταματήσουν στο χώρο της Υγείας. Αυτήν τη φορά θύματα της πιο ανεπαρκούς ηγεσίας που πέρασε ποτέ από το Υπουργείο Υγείας είναι οι κάτοικοι της Ηπείρου και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού».

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη Κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Γιατί τα ψέματα έχουν “κοντά ποδάρια” και η ανυπαρξία δεν καλύπτεται από φθηνά επικοινωνιακά σόου» σημειώνει ο κ. Οικονόμου.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/353006/diakopi-heirourgeion-logo-elleipsis-pistoseon-stin-arta-adidrasi-nd-1