06 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΣΙΠΡΑ-ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ! Χασισοφυτεία «μαμούθ» στο πανεπιστήμιο Ρεθύμνου

Ο χώρος της τεράστιας χασισοφυτείας που είχαν καλλιεργήσει άγνωστοι μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στην περιοχή του Γάλλου στο Ρέθυμνο, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Όμως, δεν υπήρχε… ούτε ένα δενδρύλλιο!


Ακολουθώντας τα βήματα άλλων καλλιεργητών που είχαν στήσει τον Οκτώβριο του 2002 ακριβώς στον ίδιο χώρο της έκτασης του Πανεπιστημίου μεγάλη χασισοφυτεία καλυμμένη από την ψηλή βλάστηση, οι δράστες είχαν φυτέψει γύρω στα 400 δενδρύλλια, τα οποία ποτιζόταν από το δίκτυο άρδευσης του Ιδρύματος! Φαίνεται, όμως, ότι τα «ξεφορτώθηκαν» μόλις τα τρύγησαν και οι αστυνομικοί βρήκαν μόνο τους… λάκκους!

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρυτανείας, η υπηρεσία φύλαξης του Πανεπιστημίου Κρήτης την ενημέρωσε για την κλοπή νερού από μια πυροσβεστική φωλέα  που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις. Η Πρυτανεία επισημαίνει ακόμη ότι η Πανεπιστημιούπολη στο Γάλλο Ρεθύμνου, εκτείνεται σε περίπου 1.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα δύσβατης έκτασης και το ανάγλυφο του εδάφους καθιστά αδύνατο τον έλεγχο. Η προανάκριση για τον εντοπισμό των χασισοκαλλιεργητών βρίσκεται σε εξέλιξη.