13 Αυγούστου 2017

Δραματικό βίντεο: Eκρηξη αερίου τινάζει στον αέρα ένα σπίτι στο Σάντερλαντ

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει μια γειτονιά του Σάντερλαντ της βορειοανατολικής Αγγλία μετά την ανατίναξη ενός σπιτιού από έκρηξη αερίου.


Τις τρομακτικές σκηνές κατέγραψε κάμερα ασφαλείας γειτονικής κατοικίας. Το βίντεο δείχνει το σπίτι να τινάζεται στον αέρια και συντρίμμια να εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις και σητν απέναντι πλευρά του δρόμου, ενώ ένα σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται στον ουρανό.


Ως εκ θαύματος οι διασώστες ανέσυραν ζωντανή απ’ τα ερείπια του ενός εκ των δύο σπιτιών που καταστράφηκαν μια γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών.

Η αδελφή της δήλωσε ότι η Σούζαν Σέπαρντ σώθηκε επειδή την κάλυψε το ψυγείο, που έπεσε πάνω της.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε καταστολή με βαριά τραύματα και εγκαύματα, είπε ο σύντροφός της. Η κατάστασή της είναι «κρίσιμη αλλά σταθερή».

Οι εικόνες από το παρακάτω βίντεο αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην οδό Ρόσλιν στο Ράιχοπ του Σάντερλαντ.


Περίοικοι ανέφεραν ότι άκουσαν μια «εκκωφαντική», έκρηξη που ταρακούνησε σπίτια και καταστήματα, ενώ τα σωστικά συνεργεία είπαν ότι είδαν μια «ζώνη καταστροφής», όταν έφθασαν στο σημείο.

Μόνον το μισό σπίτι του θύματος στέκεται ακόμη όρθιο, ενώ σημαντικές καταστροφές υπέστη και η διπλανή κατοικία.

Η αδελφή της Σέπαρντ, Τρέισι Τία Τζάντσον, είπε ότι είναι «απίστευτο» που επέζησε η γυναίκα.

«Για όσους ανησυχούν για την έκρηξη στην οδό Ρόσλιν, πρέπει να υπάρχει Θεός, αλλιώς πώς στην ευχή μπορεί να επιζήσει κανείς από μια τέτοια έκρηξη; Η αδελφή μου είχε ακόμη τις αισθήσεις της και μιλούσε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο, αυτά ξέρω αυτή τη στιγμή. Ευχαριστώ όλους σας για τα ευγενικά σας λόγια. Η κόρη της ήταν με τον πατέρα της», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook.

Ο σύντροφος της Σέπαρντ, ο 56χρονος Στιβ Μάρλεϊ, πέρασε όλη τη μέρα στο πλευρό της στο νοσοκομείο. Όπως είπε, οι γιατροί την έβαλαν σε καταστολή για να μπορέσει να συνέλθει.

«Είναι σε κώμα, θα την αφήσουν έτσι για λίγες μέρες επειδή υπέστη εγκαύματα, είναι κατάμαυρη, τα μαλλιά της κάηκαν. Είναι σε άσχημη κατάσταση.»

Η οκτάχρονη κόρη της γυναίκας, η Τζάσμιν ήταν στο σπίτι του πατέρα της την ώρα της έκρηξης, ενώ ο 18χρονος γιος της Κάιλ ήταν σε συγγενικό σπίτι.

Ο Μάρλεϊ μίλησε για τον τρόμο του όταν είδε την καταστροφή του σπιτιού και την ανακούφισή του που η σύντροφός του γλίτωσε απ’ το θάνατο χάρη στην ανοικτή πόρτα του ψυγείου.

«Το ψυγείο την έσωσε», είπε. «Ήταν στην κουζίνα εκείνη την ώρα και πρέπει να στεκόταν μπροστά στο ψυγείο, αφού έπεσε πάνω της όταν έγινε η έκρηξη. Βρέθηκε κάτω απ’ το ψυγείο, αλλιλώς δεν θα ζούσε.»

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και απομάκρυνε για προληπτικούς λόγους τους περιοίκους από τα σπίτια τους, για αρκετές ώρες. Αργότερα επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει άλλος τραυματίας κι ότι δεν εμπλέκεται κάποιο άλλο πρόσωπο στην έκρηξη.