11 Αυγούστου 2017

Το HBO υποκύπτει; Προσφέρει λύτρα 250.000 δολαρίων στους χάκερ

Λύτρα ύψους 250.000 δολαρίων, σε πρώτη φάση, προσφέρει το HBO στους χάκερ που έχουν κλέψει δεδομένα από το αμερικανικό δίκτυο, σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο.


Οι χάκερ που βρίσκονται πίσω από την πρόσφατη παραβίαση δεδομένων του HBO διέρρευσαν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα σύμφωνα με το οποίο το συνδρομητικό κανάλι των ΗΠΑ τους προσέφερε 250.000 ως λύτρα, ανέφερε το περιοδικό Variety την Πέμπτη.

Στο μήνυμά του το HBO, θυγατρική της Time Warner Inc που μεταδίδει την πολύκροτη τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, προσφέρει τα χρήματα με το αιτιολογικό ότι το κάνει στο πλαίσιο ενός προγράμματος στο οποίο οι χάκερ ανταμείβονται για τον εντοπισμό κενών ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, αναφέρει το Variety.

Το μήνυμα ήταν διατυπωμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέψει στο HBO να κερδίσει χρόνο, μέχρι να αξιολογήσει την κατάσταση, αναφέρει το Variety, επικαλούμενο μια πηγή κοντά στο δίκτυο. Το HBO ζήτησε επίσης από τους χάκερ παράταση της προθεσμίας πληρωμής των λύτρων κατά μία εβδομάδα, σημειώνει το Variety.

Η εφημερίδα Guardian και άλλα ΜΜΕ ανέφεραν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι χάκερ έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο κάποια κλεμμένα αρχεία του HBO, ζητώντας εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin ως λύτρα για να αποτρέψουν πρόσθετες διαρροές.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/353001/to-hbo-upokuptei-prosferei-lutra-250000-dolarion-stous-haker/