29 Σεπτεμβρίου 2017

Καταγγέλλουν όργια ΣΥΡΙΖΑ με τους νέους διευθυντές σχολείων

Γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για τα προβλήματα ευνοιοκρατίας που έχουν δημιουργηθεί με τις αναδείξεις συνδικαλιστικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξης του στην εκπαίδευση ΣΥΝΕΚ στον Πειραιά σε θέσεις διευθυντών με τη μέθοδο της συνέντευξης.


Να όμως που ο κακός χαμός που επικράτησε με τις κρίσεις διευθυντών στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως η Κορινθία, η Λάρισα και η Αττική, οδηγούν θιγόμενους εκπαιδευτικούς σε κύματα μηνύσεων και αγωγών επειδή δεν προβιβάστηκαν σε θέσεις ευθύνης και κόπηκαν με πολιτικά αμιγώς κριτήρια όπως καταγγέλλεται.

Περίπου 100 λοιπόν στελέχη της εκπαίδευσης, θεωρώντας πως με τον νέο νόμο Γαβρόγλου «σφαγιάστηκαν» από τις σχετικές λίστες προώθησης τους σε διευθυντικές θέσεις λόγω κομματικών κριτηρίων και της περίφημης «συνέντευξης» που μέτρησε στις τελικές βαθμολογίες, προσφεύγουν νομικά ενώ το κλίμα στα σχολεία της χώρας είναι τεταμένο καθώς γονείς θεωρούν πως ξετυλίγεται σχέδιο άλωσης της εκπαιδευσης ακόμα και πολιτικής χειραγώγησης των μαθητών, με κομματικά κριτήρια.

Ήδη σε σχολεία της Νίκαιας και του Πειραιά υπήρξαν αντιδράσεις ακόμα και απειλές κατά όσων αντιδρούσαν πως θα υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέραμε την Κυριακή οι καταγγελίες είναι πολλές και αφορούν στελέχη της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΕΚ), οι οποίοι με περίεργες μεθόδους παρέκαμψαν συναδέλφους τους με μεγάλη πείρα και σπουδές.

Κι όλα αυτά αξιοποιώντας τη μέθοδο των «συνεντεύξεων».

Όπως καταγγέλλουν ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς και ο Δ. Κωνσταντόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η διαδικασία σχεδιάστηκε από μέλη του ΠΥΣΔΕ Πειραιά προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα 15 κομματικοί εκπαιδευτικοί να προαχθούν εις βάρος άλλων συναδέλφων τους.

Ανάλογα κρούσματα όμως υπήρξαν και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως και στη Δυτική Αττική.

Μάλιστα στη σχετική λίστα προωθήθηκε και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Βασίλης Σταυρόπουλος παρά τα χαμηλά αντικειμενικά του μόρια (είχε 13,50 όταν άλλοι που κόπηκαν έφθαναν έως και τα 17,80 ή 16,90).

Το μαγείρεμα, όπως καταγγέλθηκε έγινε ως εξής: εκπαιδευτικοί με υψηλές βαθμολογίες προσόντων κόπηκαν με ύποπτα χαμηλές βαθμολογίες στη διαδικασία της συνέντευξης. Μάλιστα πληροφορίες μιλάνε για πολιτικές ερωτήσεις που τους γίνονταν ενώ αρκετοί από τους κριτές, τα μέλη δηλαδή του ΠΥΣΔΕ, ήταν οργανωμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR