13 Οκτωβρίου 2017

Κράξιμο δικηγόρων στον μεγαλοδικηγόρο Σοφό που προτείνει λειτουργία των δικαστηρίων ως το βράδυ

Η προεκλογική περίοδος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις μεταξύ των δικηγορών , με βάση τις προτάσεις των υποψήφιων.

Μια όμως από αυτές, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και δυσφορία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων δικηγόρων , αλλά και δικηγορών που δεν εργάζονται σε οργανωμένα γραφεία , αλλά μεμονωμένοι.


Αυτή είναι η πρόταση του υποψήφιου Προέδρου Θέμη Σοφού ( συζύγου της τηλεπαρουσιάστριας του ALPHA Σταματίας Τσιμτσιλή) να συνεδριάζουν τα δικαστήρια και το απόγευμα.

Η πρόταση αναφέρει   «Καθιέρωση απογευματινής δικαστικής συνεδρίασης με θητεία δικαστικού γραμματέως, αμειβομένου με αποζημιωτικό τέλος υπερωριακής απασχόλησης (e-παράβολο), καταβλητέο από το διάδικο, που συναινεί σε δυνητική απογευματινή συνεδρίαση και έκδοση αυτοτελούς γραμματίου εισφοράς στο Σύλλογο, που θα αποδίδεται στον παραστάντα δικηγόρο με το μέρισμα, κατόπιν εκκαθάρισης αμοιβών απογευματινής συνεδρίασης».

Η πρόταση αυτή , όπως λένε οι δικηγόροι, θα οδηγήσει τελικά να λειτουργούν τα δικαστήρια μέχρι αργά το βραδύ, μια και οι δίκες στα πινάκια είναι παρα πολλές. Έτσι οι δικηγόροι όχι μόνον δεν θα έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν με την προετοιμασία των υποθέσεων , αλλά και την σύνταξη των προτάσεων , αλλά θα πρέπει να βρίσκονται από το πρωί ως το βραδύ στις δικαστικές αίθουσες, περιμένοντας πότε θα έρθει η ώρα της δικής τους υπόθεσης.

Και η ενόχληση προεκλίθη μια και όπως φαίνεται η πρόταση αυτή «βολεύει» μόνον τα μεγάλα και οργανωμένα γραφεία , με πολλούς δικηγόρους, οι οποίοι και μπορεί να εναλλάσσονται με βάρδιες στα δικαστήρια . Αντίθετα προκαλεί τεράστιο πρόβλημα σε όσους δικηγόρους εργάζονται μονοί (και είναι και παρα πολλοί). Αλλά προκαλεί «πανικό» η εφαρμογή μιας τέτοιας πρότασης και στους νέους δικηγόρους, που εργάζονται σε οργανωμένα γραφεία οι οποίοι τελικά θα γίνουν «νυχτοφύλακες» των δικαστηρίων όπως λένε , μια και θα κάνουν «βάρδιες» στις δικαστικές αίθουσες από το πρωί ως το βραδύ.

Μάλιστα , ήδη πολλοί δικηγόροι, ζητούν από τους άλλους υποψηφίους Προέδρους , αλλά και τις παρατάξεις , να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα της συγκεκριμένης πρότασης , που όπως λένε δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην εργασία αλλά και στην ζωή τους