25 Νοεμβρίου 2017

«Τρύπα» 120.000 ευρώ στον ΟΑΣΘ! Το «φέσι» συνδικάτου με τις κάρτες!

Η κακοδιαχείριση στα ταμεία του ιδιωτικού ΟΑΣΘ από τη διοίκηση Στεφανίδη φέρνει στο προσκήνιο και φαινόμενα κακοδιαχείρισης σε κορυφαία συνδικάτα της Θεσσαλονίκης, τα οποία δημιούργησαν σημαντικά χρέη στον ΟΑΣΘ από τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών που έπαιρναν με έκπτωση και, ενώ αυτές τις πλήρωναν τα μέλη των σωματείων τους, τα χρήματα δεν αποδίδονταν στον Οργανισμό!

Όπως κατήγγειλε η συνδικαλιστική παράταξη Αγωνιστική Ενωτική Εκ-κίνηση, λίγους μήνες μετά το συνέδριο της ΕΔΟΘ (Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης) έσκασε βόμβα μεγατόνων!

«Μετά από χρόνια αποκαλύφθηκε ότι υπάρχει χρέος περίπου 120.000 ευρώ της ΕΔΟΘ στον ΟΑΣΘ. Το χρέος προκλήθηκε από τη διαχείριση των καρτών του ΟΑΣΘ κι αποκαλύφθηκε όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση μετά την ψήφιση του νόμου για την απο-ιδιωτικοποίησή του.
Απ’ ό,τι αποδείχθηκε τελικά το φαγοπότι δεν αφορούσε μόνο την προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ και τους μετόχους του, αλλά και άλλους, οι οποίοι εμπλέκονταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η ΑΕΕκ έθεσε το θέμα στη Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ με την απαίτηση για περαιτέρω διερεύνησή του.

«Μετά από πολλές παλινωδίες και προσπάθειες συγκάλυψής του, τελικά αποκαλύφθηκε τρύπα πολλών χρημάτων που θα έπρεπε να αποδίδονται στον ΟΑΣΘ αφού αυτά πληρώνονταν σε μηνιαία, τριμηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια βάση από τα μέλη των σωματείων. Μετά από πολλαπλούς ελέγχους και συναντήσεις με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, τις οποίες ως παράταξη απαιτήσαμε και για τις οποίες προκαλέσαμε και απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει τελικά καπνός χωρίς φωτιά!» τονίζει και ζητά: «Να βγουν όλα στην επιφάνεια τώρα. Ζητάμε να αναλάβουν την ευθύνη τους αλλά και το χρέος των 120.000 ευρώ το πρόσωπο ή τα πρόσωπα και η παράταξη ή οι παρατάξεις που ήταν στη διοίκηση της ΕΔΟΘ τα χρόνια αυτά της αδιαφάνειας και της συναλλαγής και που διαχειρίζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα τα χρήματα των συναδέλφων δημοσίων υπαλλήλων».

Παράλληλα καλεί όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση για το θέμα αυτό και «η κόπρος του Αυγεία επιτέλους να αποκαλυφθεί και να καθαριστεί τώρα!».

Το χρέος των 120.000 ευρώ της ΕΔΟΘ επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς και γνωστοποίησε ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Οργανισμός διέκοψε τη συνεργασία του με την ΕΔΟΘ και δίνει απευθείας στα σωματεία τις εκπτωτικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

«Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν είναι ομαλή και οφείλουμε να την εξομαλύνουμε. Γι’ αυτό άλλωστε διακόψαμε και τη συνεργασία μας με την ΕΔΟΘ και παρέχουμε τις κάρτες απευθείας στα σωματεία. Διαδικασία που θεωρούμε ότι είναι πιο υγιής» τόνισε χαρακτηριστικά. Στο ερώτημα αν η προηγούμενη διοίκηση απαίτησε αυτά τα χρήματα, μας απάντησε ότι «όταν εμείς ζητήσαμε από συνδικάτα να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τον Οργανισμό, μας είπαν ότι τα ποσά που χρωστούσαν είναι ένα ‘άτυπο δάνειο’… Απαντήσαμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιο δάνειο από τη στιγμή που δεν υπάρχει σχετική σύμβαση. Επίσης θα πρέπει να αποφεύγονται τακτικές που παραπέμπουν σε εργοδοτικό συνδικαλισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την ΕΔΟΘ, και το ΕΚΘ χρωστάει στον ΟΑΣΘ περίπου 150.000 ευρώ για κάρτες απεριορίστων διαδρομών που προμηθευόταν με τον ίδιο τρόπο για σωματεία του.