29 Νοεμβρίου 2017

401 Στρατιωτικό νοσοκομείο: Σάλος από την εκτροπή ενστόλων σε άλλα νοσοκομεία

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Σάλος αντιδράσεων τόσο από στρατιωτικούς όσο και από αστυνομικούς έχει προκληθεί λόγω της "ασφυξίας" που σημειώθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο και είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που συγκρούστηκαν με άλλο όχημα να μην μπορέσουν να νοσηλευθούν στο στρατιωτικό νοσοκομείο που είναι δικαιούχοι.


Το περιστατικό

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι δεν μπορούν να τους μεταφέρουν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο επειδή υπήρχε πληρότητα 100% στο Μονάδα εντατικής θεραπείας και 95% στις κλίνες και έτσι τους μετέφεραν στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται.

Ακολούθησε ανακοίνωση από το ΓΕΣ η οποία επιβεβαίωνε ότι το νοσοκομείο χθες ήταν πλήρες και πληροφορούσε πως τα περιστατικά από δικαιούχους στρατιωτικούς αλλά και αστυνομικούς εκτρέπονταν στα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία.

Η ανακοίνωση

Αναφορικά με περιστατικό που συνέβη σήμερα 28 Νοεμβρίου 2017, σχετικά με τραυματισμό αστυνομικών και διακομιδή τους στο Θριάσιο Νοσοκομείο, αντί του 401 ΓΣΝΑ, ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
Το 401 ΓΣΝΑ, χθες 27 Νοεμβρίου 2017, εξέδωσε προσωρινή οδηγία προς το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την οποία για ένα 24ωρο, λόγω πληρότητας 100% της ΜΕΘ και 95% των κλινών νοσηλείας, εφόσον υπήρχε η ανάγκη υγειονομικής υποστήριξης αποστράτων του Στρατού Ξηράς, μελών οικογενειών αυτών, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών και μελών οικογενειών αυτών, αυτή να υλοποιούνταν από τα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία.
Οι τραυματισμένοι αστυνομικοί, διακομίσθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Θριάσειο Νοσοκομείο και ο πιο σοβαρά από αυτούς στο 401 ΓΣΝΑ, για τον οποίο προστέθηκε μία ακόμη κλίνη στη ΜΕΘ.
Σε κάθε περίπτωση το 401 ΓΣΝΑ, συνεχίζει να εξυπηρετεί και να περιθάλπτει τους δικαιούμενους.
Σημειώνεται ότι το 401 ΓΣΝΑ, περιθάλπτει ετησίως στο Τμήμα Επειγόντων πάνω από 6.000 εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικούς και ένα ποσοστό της τάξης του 40% από τους συνολικά νοσηλευόμενους ετησίως στο Νοσοκομείο, είναι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικοί.


http://www.armyvoice.gr/2017/11/401-stratiotiko-nosokomio-salos-apo-tin-ektropi-enstolon-se-alla-nosokomia.html