30 Νοεμβρίου 2017

9 παραδείγματα ακινήτων που βγαίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ηλεκτρονικό Πλειστηριασμό (περιλαμβάνονται εκπλήξεις!)

Βγάζουν στο σφυρί μόνο πανάκριβες κατοικίες από πάμπλουτους κακοπληρωτές; Όχι ακριβώς

Λίγο πριν τις εκλογές, ο νυν Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί πολλές φορές πως όλα τα σπίτια είναι ασφαλή, και τώρα που άρχισαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί η κυβέρνηση υποστηρίζει εμμέσως πως μόνο πάμπλουτοι κακοπληρωτές θα πληγούν.

Τα ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών σε κλειστό χώρο, στη διαμαρτυρία κατά της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Φωτο: : Nikos Libertas / SOOC

Ο Σωτήρης Κούκιος έγραψε στο τουίτερ του:

«Επειδή κάποιοι γράφουν θεωρίες περί περιορισμένων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, εδώ θα βρείτε όλη την λίστα (3715 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί) https://deltio.tnomik.gr/ »

Δίνει μάλιστα μερικά παραδείγματα:

Παράδειγμα 1ο: Δύο αγροί στην Κερατέα (περίπου 800 τμ) με εκτιμώμενη αξία 48.000 €…






Παράδειγμα 2ο: Τρία μικρά διαμερίσματα στα Καμμένα Βούρλα συνολικής επιφάνειας 180 τμ περίπου (το 1 ΗΜΙ-ΥΠΟΓΕΙΟ) με τιμή εκκίνησης 67.000€ (!) για οφειλές 65.000 € ενώ τα ακίνητα έχουν συνολική αξία (λέμε τώρα) 280.000€:






Παράδειγμα 3ο: Κατοικία 85τμ, στον 2ο όροφο, στις Τζιτζιφιές, με τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού 105.000 €






Παράδειγμα 4ο: Κατοικία 107 τμ. στην Πλατεία Αμερικής, με αρχική τιμή προσφοράς 62.000 €






Παράδειγμα 5ο: Kατοικία 86τμ σε 2ο όροφο στου Ζωγραφου, με τιμή εκκίνησης 117.000 €






Από την άλλη μεριά, Παράδειγμα 6ο: Οροφοδιαμέρισμα Α’ ορόφου στην Γλυφάδα (175 τμ) με τιμή εκκίνησης 256.000 €






Παράδειγμα 7ο: Τριώροφο στα προσφυγικά (!!) στη Νίκαια, συνολικού εμβαδού 400τμ, με αρχική τιμή 229.000 €






Παράδειγμα 8ο: Κατοικία 58τμ, 5ου ορόφου, στην Ν Σμύρνη με τιμή εκκίνησης 150.000 €






Παράδειγμα 9ο: Ένα γραφείο 1ου ορόφου 60τμ και ένα ημιυπόγειο 35τμ στην Πατησίων, με τιμή εκκίνησης 80.500€







«Θα μπορούσα να συνεχίσω και με άλλα παραδείγματα κι από άλλες πόλεις της Ελλάδας…» γράφει ο κ. Κούκιος. «Φυσικά υπάρχουν ακριβά ακίνητα στους πλειστηριασμούς όπως όμως υπάρχουν και λαϊκές κατοικίες. Το παράξενο είναι ότι «ευκαιρίες» προκύπτουν για πλειοδότες στα ακριβά ακίνητα κι όχι στα «λαϊκά». Με άλλα λόγια από την διαδικασία των πλειστηριασμών (δεν έχω δώσει παραδείγματα σε πιο «τουριστικές» περιοχές) ευνοούνται οι έχοντες την πρόθεση αγοράς ακριβής κατοικίας παρά αυτοί που ψάχνουν ευκαιρία για φθηνότερη στέγαση.

Δεν ξέρω για ποιο πράγμα ακριβώς πρέπει να επαίρεται μια αριστερή κυβέρνηση, αφού και η δική της «κρατική» Εθνική με την «ευαίσθητη» κυρία Κατσέλη έχει ακριβώς την ίδια στρατηγική: Ευκαιρίες πώλησης σε μεγάλα πορτοφόλια, ακριβή στα μικρά… Δεν θέλω να αναφέρω ορισμένες «παράξενες» τιμές εκκίνησης -δεν υπονοώ κάτι αφού η εκτίμηση γίνεται θεωρητικά με δικαστικές εγγυήσεις- αλλά ακόμη και οι πλειστηριασμοί θα μπορούσαν να έχουν άλλο πρόσημο στην οικονομία. Δεν το βλέπω.»

Άρης Δημοκίδης
http://mikropragmata.lifo.gr/zoi/9-paradeigmata-akiniton-pou-vgainoun-tora-se-ilektroniko-pleistiriasmo-perilamvanontai-ekplikseis/