30 Νοεμβρίου 2017

ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ! Ψίχουλα με (ν)τροπολογία στα παιδιά των θανόντων στρατιωτικών!

Ψίχουλα με (ν)τροπολογία στα παιδιά των θανόντων στρατιωτικών είτε σε υπηρεσία είτε εκτός αυτής! Μείωση ακόμα και στο βοήθημα

Η τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, μειώνει την εφάπαξ αποζημίωση...
που προβλέπεται να πάρουν τα ανήλικα τέκνα στρατιωτικού ο οποίος χάνει την ζωή του είτε όταν βρίσκεται σε υπηρεσία είτε εκτός αυτής.

Το εφάπαξ βοήθημα που έπαιρνε το κάθε ανήλικο τέκνο μέχρι σήμερα, προσδιοριζόταν με βάση τους μισθούς του λοχαγού. Έτσι, εάν ο στρατιωτικός που έχανε τη ζωή του ήταν διατεταγμένη πτήση, κατάδυση ή πτώση με αλεξίπτωτο, το ανήλικο παιδί του έπαιρνε εφάπαξ βοήθημα δυο μισθούς λοχαγού, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις έπαιρνε έναν μισθό.

Με την τροπολογία, επειδή πρόκειται να εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο, το οποίο προβλέπει μισθούς δυο ταχυτήτων για ομοιόβαθμους, αντικαθιστούν την αναλογία των μισθών με σταθερό εφάπαξ ποσό 2000 για τα τέκνα όσων φονεύθηκαν σε υπηρεσία και 1000 για τα τέκνα των υπόλοιπων θανόντων στρατιωτικών.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ελαφρά μείωση, καθώς ο μεικτός μισθός του λοχαγού ξεπερνά  τα ποσά που δίνουν.

Δυστυχώς είναι σαν να κλέβουν από τον κουμπαρά των ορφανών....

τροπολογία ΥΠΑΜ by Ioanna Iliadi on Scribd


ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
http://www.armyvoice.gr/2017/11/psichoula-me-n-tropologia-sta-pedia-ton-thanonton-stratiotikon-.html