28 Νοεμβρίου 2017

Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε διαμερίσματα σε Παγκράτι και Νέο Κόσμο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή του Νέου Κόσμου και του Παγκρατίου, με άνδρες της ΕΛΑΣ να έχουν πραγματοποιήσει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έρευνες σε τρία σπίτια στην περιοχή και έχουν προχωρήσει συνολικά σε εννέα προσαγωγές, Κούρδων τουρκικής καταγωγής.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα διαμερίσματα βρέθηκαν και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια βάζα με άγνωστη ύλη, καλώδια, μικρός οπλισμός, laptops, φορητοί σκληροί δίσκοι και usb.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιχείρηση σχετίζεται με παλαιότερη υπόθεση μεταφοράς οπλισμού σε νησί του ανατολικού Αιγαίου. Τον Ιούλιο του 2013 άνδρες του λιμενικού εντόπισαν ένα σκάφος 7 περίπου μέτρων να κινείται ανάμεσα στην Χίο και τις Οινούσσες.

Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αντιαρματικοί όλμοι, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, 200 σφαίρες, καθώς και εκρηκτικοί μηχανισμοί. Οι δύο Έλληνες και οι δύο Κούρδοι είχαν συλληφθεί και το φουσκωτό τους, οδηγήθηκε στο λιμάνι του νησιού.

Επίσης τον Φεβρουάριο του 2014 σε διαμέρισμα στο Γκύζη όπου διέμεναν Κούρδοι, άνδρες της ΕΛΑΣ είχαν ανακαλύψει βαρύ οπλισμό. Οι τότε συλληφθέντες φέρονταν να έχουν σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζουν ότι η σημερινή έρευνα αφορά υπόπτους για συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση του εξωτερικού, η οποία όμως δεν έχει σχέση με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.