29 Νοεμβρίου 2017

Δημήτρης Καμμένος: Χωρίς την Γαύδο και το Καστελόριζο παραμένουν οι χάρτες στα σχολικά βιβλία – Να παρέμβει άμεσα ο Γαβρόγλου

Για σημαντικά λάθη σε χάρτη που έχει τυπωθεί στο σχολικό βιβλίο της έκτης δημοτικού, «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» και συνεχίζει - παρά την πρόσφατη υπουργική απόφαση για διόρθωση - να εμφανίζει την Ελλάδα χωρίς το Καστελόριζο και τη Γαύδο κάνει λόγο ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ζητώντας την άμεση παρέμβαση του υπουργού Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Όπως τονίζει σε δελτίου Τύπου «είναι αδιανόητο την ώρα που ζητάμε τη διόρθωση των σχολικών βιβλίων της Αλβανίας και των Σκοπίων προκειμένου να επανατυπωθούν χάρτες που εμφάνιζαν ελληνικές περιοχές ως κομμάτι των συνόρων τους με τα σύνορα τους να εκτείνονται μέχρι την Ήπειρο και την Πρέβεζα, εμείς οι ίδιοι να δίνουμε βιβλία σε μαθητές του δημοτικού που εμφανίζουν το χάρτη της Ελλάδας ελλιπή».

Εν συνεχεία επισημαίνει ότι ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου με πρόσφατη υπουργική απόφαση ζήτησε να διορθωθεί ο χάρτης, ωστόσο τονίζει ότι «πρέπει να κινηθούμε άμεσα ώστε να σταματήσουμε να προσβάλλουμε τους Ακρίτες μας» σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «ενώ η απόφαση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση δεν μπορεί κάποιος να μην αναρωτηθεί πόσα χρόνια εμφανίζεται λάθος αυτός ο χάρτης στο βιβλίο».

Επίσης, ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι «είναι αυτονόητο ότι στηρίζω και επικροτώ την αξιέπαινη προσπάθεια του Υπουργού μας κ. Γαβρόγλου για την οποία του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια» και εκφράζει την ελπίδα του να μην υπάρχουν ανάλογοι χάρτες σε άλλα σχολικά βιβλία.


Όπως αναφέρει ο κ. Δ. Καμμένος, τέτοια λάθη είναι «βούτυρο στο ψωμί των γειτόνων μας με αλυτρωτικές διαθέσεις που ονειρεύονται μεγάλη Αλβανία, Τσαμουριά, επέκταση των συνόρων τους και προσβάλλουν τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων ενώ εμείς δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα με τον πλέον τυπικό και ουσιαστικό τρόπο. Μέσα από τα σχολικά βιβλία που διδάσκονται τα παιδιά μας».

Δείτε το δελτίο Τύπου του Δημήτρη Καμμένου: